in

Operaţiunea „Iubita” contra prostituției la Siracusa

Poliţia din Siracusa a identificat, în urma unei investigaţii coordonate de Procuratura din Siracusa, o organizaţie criminală compusă din cetăţeni de naţionalitate română şi italiană care opera la Siracusa şi în provinciile Catania şi Messina dedicată recrutării, inducerii şi exploatării prostituţiei de tinere femei de origine română.

Anchetaţii, cinci români şi trei italieni, convingând femeile să plece în Italia cu promisiunea unor câştiguri atractive şi locuri de muncă ilicite, le obligau pe acestea, odată ajunse în Sicilia, să se prostitueze pe stradă, pe axa Siracusa – Catania – Messina, cu baza logistică în mica localitate Furci Siculo (ME) de unde se deplasau zilnic pentru a ajunge la „locul de muncă”în provinciile limitrofe.

Locul favorit pentru prostituarea tinerelor românce în provincia Siracusa era strada către Canicattini Bagni din apropiere de Traversa Serramendola unde femeile, odată ademenit clientul, consumau actele sexuale pe câmpurile din împrejurimi.

Anchetele au beneficiat de sprijinul interceptărilor telefonice pe timpul cărora a fost posibil să se constate conduitele ilicite, pentru fapte care au avut loc la Siracusa şi în alte oraşe din estul Siciliei în primele luni ale anului 2010 şi, în unele cazuri, violenţa exercitată de exploatatori asupra femeilor care refuzau să le execute comenzile.

În timp ce cetăţenii români se ocupau de recrutare, de plasarea pe piaţă, de gestionarea şi încasarea câştigurilor, cetăţenii italieni se ocupau, fiind recompensaţi cu bani, de însoţirea femeilor în locurile de prostituţie, de ducerea acestora acasă şi de necesităţile lor logistice.

Pe numele anchetaţilor au fost emise avize de garanţie de către Procuratura din Siracusa şi pentru trei dintre ei, I.A., de 43 de ani, M.S.C., de 37 de ani, şi B.M., de 32, măsura a fost notificată la penitenciar unde sunt închisşi pentru fapte asemănătoare. Dintre cei trei italieni doi nu au antecedente penale, în timp ce al treilea are în materie de arme. Operaţiunea a fost denumită „Iubita”.

Prostituatele românce din Italia nu vor altă viață. «Dacă știu ce fac în țara mea? Știu, știu toți, cum să nu știe…»

Raket al prostituției la Torino – cifra de afaceri, circa trei milioane de euro anual. Treisprezece arestări

Trafic de românce la Milano, 19 arestați. Proxeneții le numeau ”capre” pe fetele traficate

Invazie de prostituate românce. Primarul din Pescara: „Fenomenul a atins cote intolerabile”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Președintele Klaus Iohannis a aprobat noi propuneri de rechemare și numire de ambasadori

Apel disperat: ”Ajutați-mă să-mi îngrop creștinește fratele omorât în Sicilia”