in

A găsit un portofel cu 1.000 euro, l-a restituit proprietarului

Nu suntem subiect de ştiri doar la cronica neagră. Faptele bune ale românilor încep să fie remarcate de presa din Italia. La Vicenza, un român a găsit un portofel cu 1000 de euro şi n-a stat o clipă pe gânduri, l- a dus la poliţie pentru a fi restituit proprietarului. Înainte de paşte, la Vasto (Chieti), un cuplu de români a găsit un portofel cu 600 eurto şi l-au restituit.

A găsit un portofel plin de bani, şi i-ar fi fost simplu să-l ascundă în buzunar, scrie Il Giornale di Vicenza. Nimeni nu-l văzuse. Dar în schimb, ca demonstraţie a faptului că nu întotdeauna ocazia îl transformă pe om în hoţ, a chemat poliţia şi l-a predat.

Protagonist un român de 44 ani, rezident la Vicenza. Luni, 2 mai, pe viale Margherita, a văzut un portofel pe jos. Pe lângă documente şi cărţi de credit, era plin de bani: 1.000 euro. Bărbatul nu a avut nicio ezitare: a sunat la 113 şi la faţa locului a venit o patrulă a poliţiei, care au luat portofelul şi l-au restituit proprietarului, care încă nu-şi dăduse seama că-l pierduse.

Pe lângă bani, proprietarul a scăpat de necazurile birocratice pentru refacerea documentelor şi a cărţilor de credit. Acum ar trebui să-l recompenseze pe român, scrie cotidianul vicentin. O recompensă este stabilită chiar prin lege. Cine găseşte bunuri mobile, cum ar fi o sumă de bani, proprietarul trebuie să-i dea a douăzecea parte din sumă sau din preţul bunului găsit, când valoarea depăşeşte 5,16 euro, mai scrie Il Giornale di Vicenza.

600 euro la Vasto

Au găsit un portofel cu 600 de euro şi l-au predat la poliţia municipală pentru a fi restituit proprietarului său legitim. Protagoniştii frumosului gest sunt doi soţi români rezidenţi în oraş de ceva timp. Gestul lor a fost remarcat şi lăudat de cotidianul „Il Centro”.

Episodul s-a petrecut în Vinerea Mare la Vasto (provincia Chieti), în jurul orei 19, înainte de începerea procesiunii Pasiunii pentru Cristos pe străzile oraşului.

Cuplul se afla pe via Dante Gabriele Rossetti (lângă cazarma pompierilor) când a găsit portmoneul ce avea înăuntru 600 de euro şi documente ale proprietarului, fiul unui cunoscut profesionist local. Bani pe care cei doi soţi ar fi putut să-i păstreze, dar pe care în schimb au decis să-i înapoieze celui care i-a pierdut.

Fără a sta pe gânduri, cei doi s-au dus la sediul comandamentului de poliţie municipală, unde au predat portofelul cu documente şi bani. Procesul verbal de găsire a portofelului a fost redactat de locotenentul Antonio Di Lena care, după îndeplinirea formalităţilor prevăzute în asemenea cazuri, s-a grăbit să-l anunţe pe proprietar care între timp plecase din Vasto pentru a-şi petrece vacanţa de Paşte. La reîntoarcere, proprietarul va fi cu siguranţă fericit să cunoască cuplul şi să-i mulţumească pentru ceea ce a făcut. „În concluzie,  care, prin onestitatea lor, au devenit protagoniştii bunei acţiuni pascale”, scrie în încheierea articolului cotidianul Il Centro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românii din Italia se înjunghie în familie

Moment aniversar în Episcopia Ortodoxă Română a Italiei