in

Eveniment la Accademia di Romania: Dario Fo, premiul Nobel pentru literatură, prezintă cartea ”Un om ars de viu”

Vineri 9 octombrie 2015, Ambasada României în Republica Italiană şi Accademia di Romania in Roma prezintă cartea “Un uomo bruciato vivo”/ „Un om ars de viu”, de Dario Fo (premiul Nobel pentru literatură, 1997) şi Florina Cazacu, Editura Chiarelettere, 2015.

Evenimentul va avea loc in Sala de Conferinţe de la Accademia di Romania (Piazza José de San Martin, 1), de la orele 18.30.

Cartea prezintă povestea tragică a lui Ion, emigrant român, inginer, ars de viu în 2000. Pentru omor a fost condamnat Cosimo Iannece, fostul său angajator, acum în libertate după zece ani de închisoare. Dario Fo împreună cu fiica victimei, Florina Cazacu, reconstruiesc această poveste.

Vor lua cuvântul: Autorii: Dario Fo e Florina Cazacu, ES Dana Manuela Constantinescu, Ambasadorul României în Republica Italiană si Daniela Crăsnaru, Director de programe, Accademia di Romania.

Actorul Marius Bizău va da citire unor fragmente din carte. Moderator: Miruna Căjvăneanu (jurnalistă, Asociaţia Europaeus).

Dario Fo (n. 24 martie 1926, Sangiano, Italia) este un scriitor, scenograf, dramaturg, pictor, actor şi regizor italian, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în anul 1997. Autor al sute de texte de comedie scrise împreună cu Franca Rame. Între februarie şi martie 2015, pe canalul Italian de televiziune Rai, a prezentat L’arte secondo Dario Fo (Arta văzută de Dario Fo), un ciclu de zece lecţii de la Michelangelo la Picasso.

Este faimos atât pentru textele teatrale de satiră politică şi socială, cât şi pentru implicarea în viaţa politică. Fo, ca actor, regizor, scenograf, damaturg, costumist, impresar al propriei companii teatrale (dar şi ca pictor) este, cu siguranţă, un om de teatru complet.

Florina Cazacu este născută în România în 1982. A venit în Italia în 2000, urmare a tragediei tatălui său, cu speranţa de a obţine dreptate şi de a se întoarce imediat în ţară. Dar nu a fost aşa. Acum locuieşte la Gallarate, în acelaşi oraş unde tatăl ei a fost omorât.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Uitați de Marines, SWAT sau alte forțe speciale, acum a apărut «Echipa Departamentului Consular»!

VIDEO/ Mircea Badea, din nou cu gura pe diaspora: «Votul la distanță e ca sexul la distanță! O BAZACONIE!»