in

Grosetto, româncă accidentată la muncă, și-a prins mâna în maşina de frământat, un braţ amputat

O româncă de 29 de ani, rezidentă la Manciano (Grosetto), a suferit amputarea antebraţului după un accident la locul de muncă. Membrul i-a rămas prins într-un malaxor la restaurantul din Saturnia unde lucra ca bucătăreasă. Tânăra pregătea aluat când şi-a băgat mâna în maşinăria în funcţiune şi braţul i-a fost amputat în dreptul cotului.

Cine ştie de câte ori a făcut acea mişcare. Cine ştie de câte ori a folosit acea maşinărie. Însă pe 21 noiembrie dimineaţa, În restaurantul din Saturnia unde lucra de mai mult timp ca bucătăreasă, şi-a amputat braţul drept, aproape complet, în malaxor.

Tânăra, C.S., de 29 de ani, potrivit unei prime reconstituiti efectuată de carabinieri, care au intervenit împreună cu pompierii la faţa locului, se pare că şi-a introdus mâna printr-un orificiu lateral al malaxorului. Maşinăria i-a înghiţit mai întâi mâna şi apoi i-a smuls braţul deasupra cotului drept. Urletele înfiorătoare ale fetei au atras în bucătărie tot personalul care făcea pregătiri pentru sfârşitul de săptămână.

Nu se cunoaşte motivul pentru care tânăra de 29 de ani şi-a băgat mâna în malaxorul în funcţiune, însă nu se poate exclude în totalitate să fi făcut acest lucru pentru a curăţa maşinăria, o operaţiune pe care o efectua zilnic, sau pentru a introduce ingredientele pentru a începe prepararea aluatului proaspăt.

A primit imediat îngrijiri de la paramedicii de la 118 şi a fost transportată la spitalul din Grosseto.

Într-un prim moment s-a avut în vedere, după recuperarea braţului, transferarea tinerei la Firenze, la spitalul unde ar fi fost posibil să se efectueze o operaţie pentru a se încerca reataşarea membrului. Însă medicii care au ajuns la faţa locului, după o consultare cu cei de la spitalul Misericordia, au înţeles că membrul (prins în maşină mai multe ore) era deja irecuperabil.

Viaţa femeii nu este în pericol. Deşi a riscat să moară din cauza pierderii de sânge a răspuns de la început solicitărilor, în ciuda durerilor foarte mari.

La faţa locului s-au dus tehnicienii de la Serviciul de Prevenţie la Locurile de Muncă al Asl 9 pentru a reconstitui dinamica accidentului şi a stabili eventualele responsabilităţi.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Apelul lui Iohannis în diaspora: ”Sunaţi-vă prietenii din România, să facă politică”

Măsuri antiterorism la Accademia di Romania în Italia, de Ziua Națională