in

Conducea beată și cu picioarele pe volan, a omorât un pensionar italian, condamnată la 20 de luni de închisoare

A accidentat şi ucis un pensionar la Martellago: tânără de 26 de ani condamnată la 20 de luni de închisoare.

În octombrie 2015, tânăra a cauzat moartea lui Gino Stevanato şi nu a oprit pentru a-i acorda primul ajutor. Pe 24 iunie a fost dată sentinţa în procesul din prima instanţă. L-a accidentat pe Gino Stevanato, de 79 de ani, în timp ce acesta traversa pe zebră cu câinele său. El a murit în urma impactului, iar ea, în loc să se oprească pentru a-l ajuta, a fugit.

Pe 24 iunie 2016, la finalul procesului din prima instanţă (cu procedură simplificată), a fost condamnată la 20 de luni de închisoare. În plus judecătorul de instrucţie, după cum relatează unele cotidiane locale, nu i-a acordat eliberarea condiţionată şi astfel tânăra riscă să trebuiască să ispăşească pedeapsa în închisoare. Imediat ce sentinţa va rămâne definitivă.

Protagonista episodului este Paula Alina Matei, 26 de ani, româncă, care la momentul faptelor, octombrie 2015, avea 25 de ani. Nici măcar nu trebuia să fie la volan atunci, având în vedere că permisul îi fusese suspendat cu doi ani înainte: în schimb, tocmai ea era la volanul SUV-ului, împrumutat de un amic, care l-a lovit pe pensionar la Olmo di Martellago şi l-a trântit la pământ. Tânăra a fugit, însă a fost uşor de găsit fiindcă una dintre plăcuţele de înmatriculare au rămas pe asfalt: carabinierii s-au dus să o ridice direct de la ea de acasă, la Noale.

Tânăra a fost arestată şi repusă în libertate după validare, cu obligaţia de a nu părăsi localitatea Noale. În zilele ce au urmat a apărut un video în care în trecut fata fusese filmată conducând cu picioarele pe bord, cu sticla în mână şi fiica în habitaclu. A fost un episod foarte dezbătut. Tânăra de 26 de ani a fost acuzată de omor din culpă şi neacordarea primului ajutor.


Citește despre acest caz:

VIDEO ȘOCANT/ Conducea beată și cu picioarele pe volan, a omorât un pensionar la Martellago, fugind după accident

Citește și:

A accidentat mortal o femeie şi a fugit, român arestat la Taranto

Rimini, român accidentat de un scuter, lovit la cap de marginea trotuarului: a murit pe loc

Pescara, cu bicicleta pe autostradă, român ucis de un italian beat

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

”Medicii din Torino mi-au salvat fratele”, Romică risca amputarea piciorului în România

18 locuri din Europa pe care merită să le vizitezi