in

Brescia, spargere de 20.000 de euro la un magazin Eurospin, român de 33 de ani moare zdrobit de seiful furat

Au dat o spargere la un magazin Eurospin din Carpenedolo (Brescia) în jurul orei 23.30 duminică 31 iulie, apoi au fugit cu viteză mare către Castel Goffredo. Erau trei în maşina Citroen Berlingo care a ieşit de pe carosabil la puţin timp după miezul nopţii în zona Casalpoglio, din Castel Goffredo.

Unul dintre, român de 33 de ani, a murit. A fost zdrobit tocmai de seiful furat şi urcat în maşină şi şi-a pierdut viaţa pe loc. Colegii săi de spargere într-un prim moment au reuşit să fugă.

Fuga s-a încheiat în mod tragic. Maşina a juns în şanţ în apropiere de Casalpoglio, unul dintre tinerii din maşină fiind zdrobit de seiful de la Eurospin din Carpenedolo pe care tocmai îl furaseră.

Însă fuga lor nu a durat mult. Carabinierii din Castiglione şi Castel Goffredo, după ce au găsit rapid maşina în şanţul de pe strada Tavolino, au intervenit la fel de rapid şi au reuşit să-i blocheze pe cei doi fugari. Au oprit un Opel Corsa furat condus de un român de 27 de ani. Pe corpul tânărului semnele traumatismelor suferite pe timpul accidentului anterior erau vizibile. Bărbatul se ducea să-i acorde ajutor celui de-al treilea complice, grav rănit la un picior şi ascuns pe câmp în mijlocul vegetaţiei.

Dinamica exactă a celor întâmplate va fi stabilită de cercetările carabinierilor. Cei doi fugari au fost reţinuţi, vehiculele şi banii din seif (care conţinea încasările din zilele trecute, circa 20.000 de euro) au fost puşin sub sechestru urmând să fie restituiţi proprietarilor.

Cei trei circulau cu viteză foarte mare cu seiful tocmai sustras din supermarket când, din cauza unei manevre riscante sau pentru că nu cunoşteau destul de bine străzile, au ieşit de pe carosabil. Maşina Berlingo folosită pentru fugă a rezultat furată în urmă cu câteva săptămâni tocmai din provincia Mantova.

La locul accidentului au intervenit pompierii din Mantova şi Castiglione, 118 şi carabinierii din Castiglione şi din Castel Goffredo, care fac cercetări atât privind furtul cât şi privind cauzele accidentului şi paznicii de la supermarket.

„În jurul orei 23.30 de pe 31 iulie, a fost smuls şi sustras, de la supermarket-ul Eurospin din Carpenedolo (BS) seiful care conţinea încasările din zilele precedente, cuantificate la circa 20.000 de euro – explică carabinierii într-o notă. Răufăcătorii au încărcat seiful într-o furgonetă şi au fugit în direcţia Castel Goffredo. Anchetele imediate efectuate de militarii de la unitatea din Castiglione delle Stiviere au permis să se găsească, la scurt timp, un Citroen Berlingo în şanţul de pe strada Tavolino din Castel Goffredo.

În interiorul vehiculului era corpul fără viaţă al unui cetăţean român de 33 de ani. Cercetările ulterioare au permis să se stabilească că răufăcătorul a decedat pe loc în urma ieşirii de pe carosabil fiind zdrobit sub greutatea seifului sustras anterior de la supermarket-ul Eurospin şi încă prezent în vehicul”.

„Căutările neîntrerupte ale complicilor sus-numitului – continuă nota carabinierilor – le-au permis militarilor să intercepteze şi să oprească un autoturism Opel Corsa, obiect al unui furt, la volanul căruia era un cetăţean român de 27 de ani, pe al cărui corp erau semnele evidente ale traumatismelor suferite pe timpul accidentului anterior. Bărbatul intenţiona să acorde ajutor unui al treilea complice rănit grav la un picior şi ascuns în vegetaţia din zonă. Cei doi răufăcători au fost reţinuţi şi vehiculele şi prada au fost puse sub sechestru, urmând a fi restituite proprietarilor legitimi”.


Citiți și:

Metoda ”capcană pentru bani”: Atac la bancomate, arestate două românce la Palermo

Sicilia, furturi de 1 milion de euro, zece români arestaţi în flagrant, alţi 14 au fost denunţaţi

Bandă cu opt români şi un sard, lovitură la bancomat în aeroport, prada de 160.000 de euro

Brindisi, român înarmat cu un pistol, a terorizat clienții unei pizzerii. Polițiștii au folosit armele pentru a-l aresta

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Brindisi, român înarmat cu un pistol, a terorizat clienții unei pizzerii. Polițiștii au folosit armele pentru a-l aresta

Jocurile Olimpice 2016 debutează astăzi. Vezi componența delegației României