in

Klaus Iohannis a transmis condoleanţe. ”În aceste momente grele, sunt cu gândul la toţi cei afectaţi de această cumplită tragedie”

Președintele României, Klaus Iohannis, a trimis Președintelui Italiei, Sergio Mattarella, un mesaj de condoleanțe: „Cu profundă tristeţe am aflat despre cutremurul care a afectat centrul Italiei în cursul nopții de 23 spre 24 august, soldat cu regretabile pierderi de vieți omenești, răniți, persoane dispărute sau evacuate, importante pagube materiale. Din păcate, acest cutremur de magnitudine importantă ne readuce în memorie un alt eveniment tragic din istoria recentă a Italiei, seismul din orașul Aquila din 2009″.

Iohannis a transmis pe Facebook un mesaj de condoleanţe şi pentru cetăţenii români care au murit: „Cu profund regret am aflat de vestea decesului cetăţenilor români, în urma cutremurului care a avut loc miercuri în Italia. Transmit cele mai sincere condoleanţe familiilor şi celor apropiaţi. În aceste momente grele, sunt cu gândul la toţi cei afectaţi de această cumplită tragedie. Durerea morţii cuiva drag nu poate fi alinată cu nimic. Sunt la curent atât cu starea de sănătate a celorlalţi cetăţeni români răniţi, cât şi cu eforturile de căutare a celor care sunt, în acest moment, încă dispăruţi”, a scris Iohannis, pe Facebook.

Președintele a semnat în cartea de condoleanțe de la sediul Ambasadei Italiei la București, după care a declarat: „Victimele acestei catastrofe sunt, din păcate, sute de pierderi omeneşti. Printre alte sute de persoane rănite, se afla mulţi, prea mulţi români şi, cu această ocazie, vreau să spun înca o dată condoleanțe familiilor victimelor, dar, desigur, gândurile mele se îndreaptă și spre cei răniți și le transmit lor și familiile acestora însănătoșire grabnică. Am cerut Guvernului sa ofere ajutor familiilor. Am reiterat catre domnul ambasador (n.r. al Italiei la București) tot sprijinul nostru”, a declarat Iohannis, ieşind de la Ambasada Italiei la București.


 

Dacian Cioloş, alături de românii din Italia. “Acordăm ajutoare cetăţenilor români afectaţi”

Ultimul bilanţ: 11 români morţi în cutremurul din Italia, 4 dispăruţi, 6 răniţi internaţi

Cătălina Dinu (asociaţia Romania-Lombardia): «Lista dispăruţilor români este mult mai mare»

Zi de doliu național în Italia. Cutremurul devastator a făcut 284 de victime

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Dacian Cioloş, alături de românii din Italia. “Acordăm ajutoare cetăţenilor români afectaţi”

Ministrul diasporei: «Românii din Italia ne dau un exemplu de solidaritate»