in

Ministrul diasporei: «Românii din Italia ne dau un exemplu de solidaritate»

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor, s-a deplasat duminică, 28 august 2016, în Italia, în zona în care a avut loc cutremurul.

Demnitarul a participat, în localitatea Rieti, la ceremonia religioasă pentru victimele seismului, oficiată de P.S. Episcopul Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei. Pe parcursul zilei, ministrul delegat Maria Ligor, alături de reprezentanți ai misiunilor diplomatice ale României în Italia, s-a aflat în zonele afectate de seism, unde a vizitat cetățenii români spitalizați, s-a întâlnit cu românii din regiune și a participat la discuții cu autoritățile locale.

Maria Ligor a povestit într-un interviu acordat Mediafax, că a fost marcată de solidaritatea de care dau dovadă românii.

“E multă suferinţă. Sunt marcată de faptul că ne dau un exemplu de solidaritate”.

“Am fost la spital unde am stat de vorbă cu mai multe paciente, unele dintre doamnele rănite în urma cutremurului, care mi-au povestit prin ce-au trecut, care este situaţia. Este, evident, impresionant pentru că e multă suferinţă. Pe de altă parte, vă spun sincer că personal sunt marcată de faptul că ne dau un exemplu de solidaritate cu ceilalţi. Cel puţin două dintre doamnele cu care am vorbit mi-au spus că aşteaptă să iasă din spital ca să poată să-i ajute pe cei pe care-i ştiau şi care au fost afectaţi de cutremur. Suntem în momentul de faţă în drum către una dintre taberele unde se află sinistraţi, iar dimineaşă, împreună cu episcopul de Italia, Preasfinţia Sa Siluan, am fost prezenţi în mijlocul comunităţii pentru o slujbă de pomenire a celor care şi-au pierdut viaţa”, a spus ministrul.

Maria Ligor a vorbit despre starea românilor spitalizați, precizând despre aceștia că sunt într-o stare destul de bună.

“Sunt situaţii diferite. Cei cu care am stat de vorbă sunt într-o stare destul de bună, am putut vorbi, au putut să ne prezinte problemele pe care le au, prin care au trecut, ce anume doresc să facă în continuare şi, mai ales în ce ne priveşte, să îi asigurăm că suntem alături de dânşii şi le vom acorda tot sprijinul de care au nevoie”, a declarat ministrul.

Dacian Cioloş, alături de românii din Italia. “Acordăm ajutoare cetăţenilor români afectaţi”

Ultimul bilanţ: 11 români morţi în cutremurul din Italia, 4 dispăruţi, 6 răniţi internaţi

Cătălina Dinu (asociaţia Romania-Lombardia): «Lista dispăruţilor români este mult mai mare»

Zi de doliu național în Italia. Cutremurul devastator a făcut 284 de victime

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Klaus Iohannis a transmis condoleanţe. ”În aceste momente grele, sunt cu gândul la toţi cei afectaţi de această cumplită tragedie”

Episcopul Siluan, slujbă pentru victime. ”Vremuri de încercare și de întristare au venit peste noi”