in

Episcopul Siluan, slujbă pentru victime. ”Vremuri de încercare și de întristare au venit peste noi”

Duminică, 28 august, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a ţinut o slujbă la Parohia Sfântul Ierarh Iosif cel nou de la Partoș, din Rieti, pomenindu-i pe cei morţi la cutremur, dar şi pe cei vii care au avut de suferit de pe urma tragicului eveniment. După slujbă a urmat un parastas, iar în cuvântul final Preasfinția Sa i-a încurajat pe toți cei care au avut de suferit și pe toți voluntarii care au contribuit la ajutorarea sinistraților, aducând mângâiere și consolare celor prezenți.

După slujbă, PS Siluan împreună cu Ambasadorul George Bologan și ministrul Maria Ligor au vizitat spitalul din Rieti, unde se află internaţi mai mulţi conaţionali. Toți au vizitat apoi localitatea Amatrice și campusul special amenajat pentru sinistrați, unde se află mai multe familii de români.

În Pastorala Preasfințitului Siluan după cutremurul din 24 august se spune:

«Vremuri de încercare și de întristare au venit peste noi, adăugându-se la greutatea de zi cu zi și la povara de a trăi departe de cei dragi ai noștri și de locurile natale.

După cum se știe deja, unsprezece dintre frații și surorile noastre, dintre care un copil de 11 ani (Emanuel), au pierit sub dărâmăturile pricinuite de cutremurul din noaptea de 24 August, ce s-a produs în zona centrală a Peninsulei și care a făcut 290 de victime. Iată numele celor decedați, pentru a fi pomeniți de către noi toți: Emanuel (11 ani), Georgeta, Aurelia, Maricica, Steluța, Victor și Simona (soț și soție), Violeta, Angela, Aura, Maria.

Din nefericire, alți frați de-ai noștri sunt încă dispărunți, neștiindu-se nimic despre ei; mulți dintre frații și surorile noastre au fost răniți și se află în spital, alții și-au pierdut locuința și cele adunate prin sudoarea frunții lor, fiind nevoiți să se adăpostească în mașini sau în corturi…»


 Ministrul diasporei: «Românii din Italia ne dau un exemplu de solidaritate»

Klaus Iohannis a transmis condoleanţe. ”În aceste momente grele, sunt cu gândul la toţi cei afectaţi de această cumplită tragedie”

Dacian Cioloş, alături de românii din Italia. “Acordăm ajutoare cetăţenilor români afectaţi”

Ultimul bilanţ: 11 români morţi în cutremurul din Italia, 4 dispăruţi, 6 răniţi internaţi

 Cătălina Dinu (asociaţia Romania-Lombardia): «Lista dispăruţilor români este mult mai mare»

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ministrul diasporei: «Românii din Italia ne dau un exemplu de solidaritate»

Tatiana Drăgoi, o româncă în prima linie în echipele de intervenție de la Amatrice, ”Am trăit momente de mare emoție”