in

”Îţi smulg tot părul şi limba”, îngrijitoare română violentă, denunțată de familia bătrânei la Padova

Pentru româncă, judecătorul a dispus obligaţia de rezidenţă în provincia Padova, cu interdicţia de a o contacta pe bătrâna pe care o asista la Chirignago. Palme şi picoare mai mult de un an.

Coşmarul dura de cel puţin un an, fără ca bătrâna victimă a abuzurilor să aibă curajul să denunţe ceea ce din nefericire pentru ea era constrânsă să sufere. Adevărul a ieşit la iveală numai când fiica victimei a decis să angajeze o investigatoare privată pentru a verifica dacă suspiciunile pe care le avea erau fondate sau nu.

A ieşit la iveală o situaţie de ameninţări, agresiuni fizice şi psihologice, prelungite în timp. Sub acuzaţie, îngrijitoarea română a femeii de aproape 90 de ani rezidentă la Chirignago, care nu ar fi ezitat să-şi lovească asistata chiar şi cu pumnii şi picioarele.

”În Italia sunt familii care cred că dacă lucrăm în casele lor, suntem sclavi”

Profitând de situaţia de evidentă superioritate, potrivit forţelor de ordine, îngrijitoarea, de circa 40 de ani, ar fi ajuns chiar să o ameninţe pe bătrână că-i va smulge tot părul şi limba. Cuvinte care şi-au atins obiectivul: au determinat tăcerea bătrânei. Însă fiica femeii a devenit suspicioasă, deoarece acele abuzuri lăsau prin forţa lucrurilor semne pe corpul mamei. Hematoame, echimoze, excoriaţii care se înmulţeau tot mai mult. Mama justifica mereu totul cu accidente casnice. Astfel femeia a decis să vadă clar ce se întâmplă, apelând la o detectivă privată.

Odată strânse primele elemente care susţineau ipoteza fiicei, investigatoarea a prezentat denunţ la Comisariatul din Marghera. Elementele erau foarte „solide”, printre acestea câteva fişiere audio fără echivoc. Poliţia a efectuat anchete suplimentare, ale căror rezultate au fost semnalate la procuratură. De la indicii s-a trecut la probe: activităţilor tehnice li s-au alăturat declaraţii a diferite persoane, vecini şi asistenţi sociali.

Judecătorul, la cererea procurorului, a emis apoi un mandat de limitare a libertăţii personale a îngrijitoarei: i-a fost notificată obligaţia de a rămâne în localitatea padovană de rezidenţă, cu interdicţia de a contacta în orice formă sau mod asistata, care între timp a fost internată într-o casă de îngrijire pentru bătrâni în aşteptarea unei noi îngrijitoare.

A găsit în sfârşit curajul să-şi spună povestea: potrivit femeii, relele tratamente ale îngrijitoarei erau aproape zilnice. A preferat să ţină totul în ea pentru că îngrijitoarea o ameninţase: „Dacă vorbeşti, ţi se întâmplă şi mai rău”.


Citiți și:

Cortona, maltratată şi violată la 92 de ani, îngrijitoare româncă denunţată

Palermo, bătrână maltratată de două îngrijitoare românce, video şocant

Assisi, îngrijitoare româncă beată, denunţată pentru abandon și vătămare corporală a unei persoane invalide

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Praz pane

Sassoferrato, mașină cu cinci persoane se ciocnește de un parapet de protecție, mort un tânăr român de 18 ani