in

A murit împreună cu viitoarea soţie în maşina cumpărată din banii câştigaţi la Loto în Italia

Un cuplu de imigranţi români stabiliţi în Toscana şi-a găsit sfârşitul sâmbătă seară, într-un accident feroviar, lângă localitatea Paşcani. De Paşte, bărbatul câştigase 100.000 de euro la “Gratta e vinci” şi îşi cumpărase o maşină nouă, cu care să meargă în ţară, unde urma să se însoare cu partenera lui, in luna iulie. Dar, cu puţin timp înainte de a ajunge în satul de origine, maşina cumpărată cu banii câştigaţi la Loto a fost spulberată de trenul rapid Bucureşti-Suceava.

Elena Mocanu, de 44 de ani şi Costică Alexa, de 40 de ani, urmau să se căsătorească în luna iulie. În Italia, ambii lucrau în localitatea Castelfiorentino, în regiunea Toscana. În urmă cu două luni, Costică a câştigat 100.000 de euro la loterie, iar prima investiţie a fost o maşină nouă, un Opel, chiar dacă nu avea carnet de conducere.

Cei doi, însoţiţi de fratele Elenei, s-au dus în România, unde urmau să sărbătorească ziua de naştere a româncei şi să-şi construiască o casă, din banii puşi deoparte. Costică, neavând carnet de conducere, s-a înţeles cu un fost taximetrist, să le conducă maşina. Dar şoferul se pare că nu a respectat un semnal la trecerea de cale ferată, iar maşina, înmatriculată în Italia, a fost lovită în plin de locomotiva unui tren şi târâtă pe câteva zeci de metri, în apropierea localităţii Paşcani. Toţi cei patru pasageri şi-au pierdut viaţa.

“Erau atât de fericiţi după ce au căştigat acei bani la loto.. abia aşteptau să plece în România”- a povestit Ciprian Soldănescu, unul din prietenii lui Costică şi al “Nuţei”– cum era alintată Elena. Ciprian este cel care l-a ajutat pe Costică să-şi cumpere maşina în Italia, după cum el însuşi povesteşte: “era un om foarte bun, la el am stat prima dată în gazdă, era singurul meu prieten, era o familie nu foarte săracă, dar oricum…stăteau în Italia şi lucrau puţin. Înainte de a pleca în România mi-a dat 100 de euro, spunându-mi că i-am fost întotdeauna prieten. Am rămas şocat când am auzit.”

M.C.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Elena, “badante” din Panciu cu pasiunea reproducerilor după tablouri celebre

Grevele românilor din La Spezia