in

PMP și-a desemnat candidații în Diaspora, la alegerile parlamentare. Iată lista completă

Partidul Mişcarea Populară şi-a desemnat, luni seară, într-o şedinţă care a durat în jur de trei ore, candidaţii pentru alegerile parlamentare din partea Diasporei. Pe listă se află numai români, membri ai PMP care sunt stabiliţi în străinătate.

Primul care deschide lista la Senat din partea PMP Diaspora este Daniel Ţecu, preşedintele Federaţiei asociaţilor de români din Europa (FADERE), stabilit în Madrid. El a obţinut 65 din totalul de 134 de voturi exprimate. Înaintea votului acesta a anunţat că dacă va fi ales îşi va da demisia din fruntea FADERE.

Cel de-a doilea loc la Senat este ocupat de Doru Liviu Dendiu din Republica Moldova, care a obţinut 59 de voturi.

Pe celelalte locuri la Senat s-au situat şi Marin Brâncoveanu – 19 voturi, Mihai Rusu – 18 voturi şi Costantin Coman cu 16 voturi.

La Camera Deputaţilor pe primul loc a fost desemnat Constantin Codreanu din R. Moldova care a obţinut 79 de voturi din totalul de 133 de voturi exprimate. Pe locul doi a fost ales de membri PMP Doru Coliu, stabilit în Spania, cu 28 de voturi. Locul al treilea i-a revenit lui Dănuţ Frângu din Italia, cu 23 de voturi, iar pe locul al patrulea s-a situat Sorin Cosma din Germania cu 18 voturi. Următoarele două locuri au fost ocupate de Ingrid Höhr cu 9 voturi şi Ioan Leaşcenco cu 3 voturi.

„În ceea ce ne priveşte, suntem singurul partid care prin programul politic şi-a asumat unirea României cu Republica Moldova. Va fi un obiectiv pe care îl vom dezbate în campanie şi credem că acesta e un obiectiv de ţară, după intrarea în UE şi în NATO. Să faci autostrăzi nu e un proiect de ţară, să intri în zona euro, să intri în Schengen nu e un obiectiv de ţară. Toate sunt obligaţii europene. De aceea, eu vreau să facem o deosebire între demagogia obiectivului de ţară şi un obiectiv de ţară real. Cât am fost preşedinte am vorbit despre nevoia unirii României cu Republica Moldova. Este timpul să spunem că suntem îndreptăţiţi la refacerea integrităţii teritoriale a României”, a declarat, Traian Băsescu, în deschiderea reuniunii PMP de la Parlament.

PMP speră la un scor de 50% în Diaspora ceea ce le va asigura două locuri eligibile la Senat şi patru de deputaţi, a adăugat Eugen Tomac, pentru EVZ.

Daniel Țecu (stânga) și Doru dendiu (dreapta), primele locuri la Senat din partea PMP


Citiți și:

Daniel Țecu a recunoscut că e omul lui Traian Băsescu și candidează la Parlament: ”Am 65 de asociații ACTIVE” VIDEO

Fost tenisman de valoare și redactor sportiv în Germania vrea să reprezinte diaspora în Parlament: ”Totdeauna am fost un fan al dreptăţii şi libertăţii”

Robert Turcescu, șoc în campanie electorală: ”Sunt mândru să îi arăt copilului meu cum miroase un grătar încins cu mititei și cum se bea o bere românească”

Ambasadoarea Gabriela Dancău din Spania, amestecată fără voia ei într-un miting electoral: ”Nu ne asociem în niciun fel cu astfel de manifestări”

Traseism cu gloata în diaspora, PMP înghite pe nemestecate organizații fantomă și lideri contorsioniști

Un jurnalist, candidatul PMP la Senat din partea diasporei. ”Va fi contracandidatul lui Viorel Badea”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Teramo, îngrijitoare română atacată și lovită cu o macetă de rudele bătrânului, s-a ales cu răni pe tot corpul

Lista completă a secțiilor de vot din Diaspora – alegeri parlamentare 2016