in

Mihaela Titoc, expert în asigurări la Torino, sfaturi pentru românii din Italia: «Asigurările îți pot proteja familia»

Mihaela Titoc este o româncă rezidentă la Torino, funcţionar specializat în asigurări la una dintre cele mai prestigioase firme în domeniu: Assicurazioni Generali. Pentru munca deosebită a primit din partea societăţii o diplomă de merit prin care i-au fost recunoscute rezultatele deosebite.

Mihaela Titoc, 46 de ani, originară din Bucureşti, locuieşte la Torino. În România a absolvit facultatea de drept. ”Sunt în Italia din 2006. În România am lucrat ca director logistic şi de marketing la ”Tutunul Românesc”. Aveam un loc de muncă bun, bine plătit. Motivele pentru care am plecat nu au fost de natură economică. Am plecat pentru că peste tot în jurul meu vedeam corupţie, un sistem public sanitar inexistent şi un sistem de învăţământ ineficient.”, ne-a povestit ea.

Nu s-a lovit de mari probleme de când a ajuns în Peninsula. CV-ul pe care l-a prezentat când a fost să susţină interviul a ajutat-o. ”Am început această minunată profesie învăţând, foarte uşor pentru cei cu pregătire universitară de economie sau juridică, deoarece noţiunile de bază sunt extrem de importante. M-am prezentat la cea mai mare agenţie din Torino şi prezentând CV-ul, chiar am impresionat. Îmi amintesc că în ziua respectivă, colega mea de astăzi, Roberta, a fugit imediat cu CV-ul după ce l-a văzut, prezentându-l celor din Grupul Generali, cu care am discutat imediat. După acceptare am urmat un curs formativ şi un examen. Le-am trecut cu brio, eram fericită, în sfârşit am făcut toţi paşii. A urmat apoi pregătirea pe care am făcut-o eu personal şi anume fiecare model citit, învăţat, sute şi mii de pagini.”

”Au fost vreodată probleme legate de naţionalitate, de faptul că ești româncă?”, am întrebat-o pe Mihaela. ”Unii clienţi, când îmi citesc numele şi prenumele, mă mai întreabă dacă sunt italiancă sau de ce naţionalitate sunt. Le răspund tuturor cu mândrie că sunt româncă”, mi-a răspuns ea.

Am rugat-o pe Mihaela Titoc să ne descrie concret munca sa.

”Concret, în primul rând mă ocup de asigurări de viaţă pentru români şi nu numai. Am început cu aceste asigurări şi am menţionat că mă ocup de români pentru că sunt foarte importante în special în cazurile când e necesară repatrierea trupului neînsufleţit. E o chestiune pe care am văzut-o mult discutată în spaţiile virtuale, mă lovesc mereu de persoane care au asemenea probleme. O asigurare de viaţă ar elimina unele dintre aceste probleme.

În al doilea rând pensiile private. E o problema şi a noastră, a românilor din Italia, mulţi având câţiva ani de pensie în România şi foarte puţini sau deloc aici. Pensia şi-o poate crea oricine chiar şi cei care muncesc fără contract.

Mai exemplific şi asigurările activităţilor comerciale, asigurări pentru profesionişti (avocaţi,notari,etc), asigurări medicale necesare şi pentru obţinerea rezidenţei, răspundere civilă pentru profesionişti, etc.

De asemenea, poliţe de investiţii cu dobândă, un produs foarte important în ziua de astăzi, având în vedere ce se întâmplă cu sistemul bancar în Italia. Foarte simplu şi în două cuvinte este o asigurare de investiţie cu capital garantat, termen 1 an, cu dobândă. Este ca şi cum eu las banii un an la termen şi nu îi pot atinge, evident îmi ţin separat lichidităţile necesare pentru un an. Este foarte important să ştii unde trebuie să investeşti astfel ca la final riscul să fie 0.”

Care sunt asigurările cele mai solicitate?
”Asigurările pe viaţă, care asigură un capital rudelor în cazul decesului asigurat, capital care porneşte de la 50.000 euro iar costul/lună porneşte de la 5,80 euro (exemplu 18 ani).”

În cazul calamităţilor naturale ce se întâmplă?
”În cazul calamităţilor, ca şi în cazul decesului de altfel, compania este extrem de rapidă în despăgubirile contractate. În ultimul an, ca produs avem poliţa împotriva calamităţilor naturale, ea este propusă celor care au asigurarea casei (în medie cost an 100-150 euro) iar cea pentru calamităţi este posibilă cu un discount de 50% .”

Mihaela a primit de curând o diplomă de merit pentru activitatea sa deosebită în cadrul firmei. ”Munca şi pasiunea pentru ceea ce fac mi-au adus şi recunoaşterea. Ca să ai succes trebuie să fii conştient de ceea ce poţi să faci şi să fii pasionat. Pasiunea face ca succesul să devină o artă. Trebuie să crezi în tine, să crezi că poţi schimba ceva în domeniul în care lucrezi, dacă nu total măcar parţial în mai bine. Asta încerc în fiecare zi cu aceeaşi pasiune. Nu în ultimul rând aş aminti modestia, să rămâi OM indiferent de poziţia pe care o ai în timp, muncă, ascultarea altor păreri, cumpătare şi determinare.”, ne-a spus ea.

Sfaturi pentru românii din comunitate?
”În primul rând să se informeze ce înseamnă o asigurare pe viaţă, să conştientizeze că îi poate scapă de neplăceri în cazul celor fără posibilităţi materiale. Asigurarea pe viaţă este o asigurare făcută pentru sine dar pentru a proteja copiii, familia . Apoi, un alt sfat, legat de pensiile private. Chiar dacă lucrează fără contract, atâta timp cât contribuţia minimă este de 50 euro/lună (RID bancar) are o foarte mare deducere fiscală, iar pentru cei angajaţi, TFR-ul se poate vărsa pe aceeaşi poliţă-pensie.”

Andi Rădiu
[email protected]


 

Contact: Tel. 0115545239, cel. 3711814070
[email protected]

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]

Protest la Milano: «PSD și ALDE ne consideră un neam de tâmpiţi» VIDEO

Reggio Emilia, bătrână de 91 de ani, secerată de un Tir de Neamț pe trecerea de pietoni