in

Românul Carol Mihai: golgheter la 13 ani în Italia, urmărit de AC Milan

Are doar 13 ani, dar a înscris deja peste 100 de goluri în doar două sezoane. Carol Mihai Amadeus, un tânăr născut în 1997 în România, va juca în sezonul viitor în cel mai important şi prestigios turneu pentru juniori din Italia. Iar AC Milan şi alte cluburi din serie “A” au pus deja ochii pe tânărul mijlocaş, care mărturiseşte că “fotbalul este 90% matematică”.

Carol Mihai şi-a început cariera fotbalistică la “Voluntas Spoleto”, echipă pentru care a marcat 100 de goluri. După doi ani, a fost dorit de “Foligno Calcio”- un club care a format deja zeci de jucători de serie A. Tânărul român a acordat un interviu pentru portalul Federaţiei Române de Fotbal, în care a povestit ce înseamnă pentru el fotbalul şi care au fost cele mai reuşite goluri din cele peste 100 înscrise în carieră sa, care este abia la început.

Despre cei doi ani la Voluntas Spoleto, românul are o amintire mai mult decât plăcută: “A fost o perioadă în care am avut multe de învățat la școala de fotbal Voluntas Spoleto. Lucrul cel mai important a fost să dau totul în teren pentru a ajuta echipa, în limitele fair-play-ului, bineînțeles. Așa am ajuns să înscriu golurile și să marchez și de șase ori într-un singur meci de campionat, am ieșit pe locul al doilea într-un sondaj făcut de SpoletoSport pentru stabilirea sportivului anului și am ajuns în atenția unor cluburi importante. Anul trecut, Voluntas era a treia în clasament, păcat că după ce am plecat eu au terminat ultimii”.

Transferul la “Foligno Calcio” a fost un salt important în cariera tânărului fotbalist, dar nu a fost tomai uşor, după cum el însuşi recunoaşte: “eu sunt un tip timid și nu cunoșteam pe nimeni.Totuși, am avut norocul să am un antrenor bun și colegi prietenoși, așa că am reușit să mă integrez bine într-o echipă abia creată, cea de la categoria „Giovanissimi Regionali”.

Întrebat de reporter care sunt punctele slabe şi cele de forţă, campionul răspunde:”Punctul meu slab este lovitura de cap, iar cele forte sunt fantezia și inteligența pe terenul de joc. Consider că fotbalul este 90% matematică și 10% fizică!”

Dacă ar fi să aleagă un gol din cele 100, cu care se mândreşte, nu are dubii: “Toate golurile sunt importante pentru mine. Dar l-aș alege pe cel din finala turneului de la San Valentino la Terni, când am luat mingea de la jumătatea terenului, am driblat doi adversari și am marcat de la 25 de metri, surprinzându-l pe portarul echipei Ternana.”

Citeşte interviul integral pe situl FRF.ro

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

UE: Restricţiile de muncă pentru români ar putea fi prelungite. De ce nu suntem primiţi?

Cosmin Cernat îşi duce fetele în două vacanţe