in

Veneția, a înșelat statul italian cu zeci de mii de euro: încasa pensie de invalid 100%, dar lucra ca șofer de tir

Conducea camionul și se plimba fără probleme pe străzile Veneziei, deși îi fusese certificată o invaliditate de 100% la un braț și un picior, pentru care îi fusese acordată o indemnizație de însoțitor.

Militarii de la Grupul I Venezia al Gărzii de Finanțe, după verificări țintite și supravegheri, au demascat un fals invalid care deja din 2011 primea indemnizație de invaliditate, înșelând statul cu peste 30.000 de euro.

Semnalarea la Garda de Finanțe a sosit din România, unde unui român de 41 de ani, D.C., îi fusese suspendat permisul în urma unei infracțiuni rutiere. De ani de zile rezident în Italia, românul primea de la INPS o indemnizație pentru o infirmitate totală și permanentă la membrele inferioare cauzată de un accident rutier în urmă cu câțiva ani.

Absoluta incompatibilitate a invalidității constatate cu conducerea de camioane a dus la demararea unor verificări mai aprofundate. Acestea s-au derulat cu dificultate pentru că cetățeanul român, rezident la Marghera potrivit evidenței populației, rezulta că trăiește aproape tot timpul în țara de origine. Garda de Finanțe a avut ocazia de a înțelege cum stăteau lucrurile când falsul invalid a fost chemat pentru notificarea unui act la birourile INPS. Odată ieșit din clădire, după câteva sute de metri a început să meargă «în mod miraculos» fără probleme. Cu doi ani în urmă obținuse reînnoirea permisului de conducere, declarând pe timpul consultației medicale că nu are nicio invaliditate și prezentându-se în formă fizică perfectă în fața medicului.

Bărbatului, denunțat pentru înșelătorie, i-a fost suspendată de către INPS indemnizația de invaliditate, în virtutea căreia din 2011 până astăzi a încasat peste 30.000 de euro.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Familia salvată din hotelul morții, Adriana a fost cerută în căsătorie: ”O facem pentru a mulțumi Domnului că nu a vrut să ne despartă”

Vibo Valentia, jaf ca în filme: cu fețele acoperite și înarmați cu pistoale au descins într-un bar-brutărie