in

De ce s-a mutat Festivalul Callatis de la Mangalia la Roma

De la Mangalia, renumitul Festival Callatis se mută la Roma. Ediţia 2011, ce va avea loc în perioanda 8-15 august, va fi prezentată de Lavinia Şandru şi Eugen Terteleac, preşedintele Asociaţiei Românilor din Italia.

Motivul acestei mutări surprinzătoare este reprezentat de neînţelegerile financiare dintre deţinătorul brandului şi conducerea Primăriei Mangalia. Anunţul a fost făcut de regizorul Cornel Diaconu, cel care a înregistrat brandul la OSIM.

Scandalul din culisele festivalului

Neînţelegirile dintre edilul municipiului Mangalia, Claudiu Tusac, şi regizorul Festivalului Callatis, Cornel Diaconu. Apele nu s-au liniştit nici anul următor, în 2010, când Primăria Mangalia a organizat un festival similar, dar cu un alt nume, respectiv Festivalul Mangalia. Separat, regizorul Cornel Diaconu a organizat Miss Diaspora. Disputa dintre deţinătorul brandului şi edilii Mangaliei s-a soldat, în urmă cu câteva zile, cu distrugerea scenei în formă de scoică, unul din simbolurile Festivalului Callatis. Decorul era şi el înregistrat la OSIM de regizorul Cornel Diaconu şi a fost demolat de angajaţii Primăriei Mangalia.

Spectacol pentru românii din Italia

Organizatorii au stabilit deja ca Lavinia Şandru să ducă mai departe “ştafeta” prezentării show-ului. Pe tot parcursul festivalului, alaturi de ea se va afla Eugen Terteleac, preşedintele Asociaţiei Românilor din Italia, care a făcut posibil ca acest spectacol să aibă loc la Roma. Tot la Roma vor fi organizate “Miss Diaspora”, “Hai acasă”, “Steaua de mare” şi toate celelalte manifestări care au consacrat festivalul timp de 11 ediţii, cât s-a desfăşurat pe malul Mării Negre, la Mangalia.

Anul acesta, la Roma, organizatorii vor să doboare recordul din 2006, stabilit la Slatina, când 14.000 de persoane au încins Hora Unirii. Astfel, pe 13 august, peste 15.000 de români sunt aşteptaţi în Piazza del Popolo din Roma, unde va avea loc Hora Unirii.

Iată programul festivalului Callatis de la Roma

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vacanţe 2011/ 10 lucruri pe care trebuie să le ştii despre zborurile low-cost

Un român în lupta uriaşilor: Valentin Preda, cavaler de Pisa (VIDEO si Galerie foto)