in

Ambasadorul Italiei, mesaj din partea Guvernului la întâlnirea cu Iohannis: ”Comunitatea românească, contribuție valoroasă la dezvoltarea societății italiene”

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, l-a primit miercuri, 10 mai a.c., la Palatul Cotroceni, pe domnul Marco Giungi, ambasadorul agreat al Republicii Italiene, cu ocazia prezentării de către acesta a scrisorilor de acreditare.

Cu acest prilej, Președintele României a subliniat importanța menținerii la un nivel ridicat a relațiilor privilegiate existente între cele două țări, reflectate în Parteneriatul Strategic Consolidat și în frecvența contactelor politice la nivel.

Referindu-se la excelența relațiilor politice, economice și culturale dintre cele două țări, ambasadorul Republicii Italiene a asigurat că guvernul țării sale apreciază contribuția valoroasă a comunității românești la dezvoltarea societății italiene.

La rândul său, Președintele Klaus Iohannis a apreciat că cele două comunități — română în Italia și italiană în România — reprezintă pilonii punții de legătură existente între cele două țări.

În context, a exprimat speranța în menținerea bunei colaborări cu partea italiană în vederea soluționării problemelor cu care se confruntă comunitatea românească în Italia.

Cei doi interlocutori au salutat soliditatea și dinamismul relațiilor economice bilaterale, Italia fiind unul dintre principalii parteneri economici ai României, exprimând totodată convingerea că acestea pot fi în continuare intensificate, cu accent pe facilitarea prezenței semnificative în România a companiilor italiene.

Ambasadorul Republicii Italiene a exprimat interesul pentru întărirea coordonării bilaterale în cadrul UE, inclusiv în ceea ce privește reforma cadrului financiar multianual în etapa post Brexit.

La rândul său, Președintele României a salutat poziția exprimată de partea italiană în ceea ce privește viitorul Europei, care denotă înțelegere față de abordarea părții române. Cei doi interlocutori au abordat și subiectul cu privire la evoluțiile legate de dimensiunea socială a Uniunii Europene.

sursa text și foto: presidency.ro

Italia are un nou ambasador la București, diplomat de carieră

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Parlamentarilor italieni condamnați le vor fi anulate pensiile. Boldrini: ”Puternic semnal de moralizare”

Toano, copil român de 14 luni, opărit cu apă clocotită, mobilizare masivă pentru salvarea micuțului