in

Scandal după remarca șocantă a președintei unei regiuni din Italia: «Violul este mai inacceptabil dacă este comis de un refugiat»

Scandal din cauza cuvintelor președintei regiunii Friuli Venezia Giulia, Debora Serracchiani, potrivit căreia ”violul este un act odios și scârbos întotdeauna, însă este din punct de vedere social și moral și mai inacceptabil când e comis de cei care cer și obțin găzduire în țara noastră”.

Cuvinte pronunțate zilele trecute de guvernatoare cu referire la o tentativă de viol suferită de o minoră din Trieste din partea unui cetățean irakian solicitant de azil.

”În cazuri precum acesta – argumentează Serracchiani – reușesc să înțeleg sentimentul de repulsie care se poate încerca față de indivizi care comit infracțiuni atât de sordide. Sunt convinsă că obligația primirii umanitare nu poate fi separată de un tot atât de obligatoriu sentiment de justiție, de exercitat împotriva celor care încalcă un pact de primire. În ceea ce mă privește, gesturi precum acesta trebuie să prevadă expulzarea din țara noastră, bineînțeles după ispășirea pedepsei. Dacă există o problemă de legislație carentă în această privință, trebuie remediată”.

Remarcile lui Serracchiani au suscitat luări dure de poziție. ”Aici nu este vorba numai de deriva unui partid, care mă interesează mai puțin. Ci de alunecarea unei țări întregi în planul civilizației, în primul rând privind folosirea cuvintelor. Sper ca cineva să oprească acest delir”, scrie pe Facebook Francesco Laforgia, președinte al deputaților de la Articolo 1 – MDP la Montecitorio.

De aceeași părere este și Maria Cecilia Guerra, șefa grupului Articolo 1 – MDP în Senat: ”Îmi exprim întreaga apropiere și solidaritate față de fata care a suferit o tentativă de viol în seara de 9 mai la Trieste. Violul este un act odios și întotdeauna respingător, iar mișcarea femeilor a luptat douăzeci de ani pentru a fi definit drept o infracțiune gravă asupra persoanei, obținând o lege numai în 1996”.

”Nu există violuri de serie A și de serie B – spune Nicola Fratoianni, secretar al Stângii Italiene. Dacă cumva există politicieni de serie A și politicieni de serie B, în mod evident guvernatoarea din Friuli Venezia Giulia aparține celei de-a doua categorii. În graba de a urmări dreapta pe terenul său pentru un pumn de voturi de prin părțile PD-ului se distruge încet-încet o cultură politică care a făcut istoria celei mai bune Italii. Amărăciune și groază”.

Intervine și Roberto Saviano: ”Și Matteo Salvini salută intrarea lui Debora Serracchiani în Lega Nord. Sper să candideze din partea lui, pentru că dacă va candida tot din partea PD, înseamnă că PD a devenit Lega Nord”.

Elvira Savino, deputată Forza Italia, o invită pe Serracchiani să nu facă clasificarea violurilor. ”Sper că Serracchiani doar a făcut o eroare lexicală și că ceea ce a spus nu reprezintă într-adevăr ceea ce gândește. Să afirmi, așa cum face reprezentanta PD, că un viol poate fi mai inacceptabil decât altul, înseamnă în mod implicit să faci o clasificare a gravității unei asemenea infracțiuni, în funcție de circumstanțe. Potrivit  opiniei lui Serracchiani, există violuri care au circumstanțe agravante și atunci reiese că ar putea exista și violuri cu circumstanțe atenuante. De cât ori nu am auzit spunându-se: ”și-a căutat-o, avea fustă mini”. Asemenea gândiri sunt înfiorătoare. Serracchiani să clarifice și să-și ceară scuze: nu se poate face campanie electorală pe seama femeilor”.

Atacă și membrii M5S: ”Cuvinte pur și simplu de necomentat. Violul este un act de o violență ieșită din comun care trebuie condamnat în totalitate indiferent de naționalitatea celui care s-a pătat cu acel act teribil”, spune deputatul M5S Alfonso Bonafede. ”Declarația lui Serracchiani este în mod clar în afara oricărei logici și dă senzația unui partid complet schizofrenic care nu reușește să aibă o poziție pe teme importante și care astfel din când în când încearcă să arunce o declarație pentru a putea obține, în acest caz, măcar votul din partea electoratului predominant în regiunea lui Serracchiani. Sunt cuvinte cu adevărat lipsite de orice tip de logică”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

ISTAT. Italia, un popor tot mai bătrân: în 50 de ani, italienii vor fi tot mai puțini, imigranții vor fi peste o treime

Toscana, vremurile se schimbă: explozie de îngrijitoare italiene, dispuse să facă așa-numitele ”munci umilitoare”