in

Montecatini, patru îngrijitori români, casă de odihnă falsă: evaziune de 200.000 de euro

Munca era desfășurată de patru îngrijitori români care obișnuiau să transfere rezidența bătrânilor în locuința lor, în scopul evitării controalelor, scrie Il Tirreno.

Efectuau din 2012 activitatea de îngrijitori de bătrâni de peste 80 de ani, însă nu au plătit niciodată vreun euro la Fisc. ”Casa de odihnă” avea baza într-o locuință privată din Montecatini și a fost descoperită de Garda de Finanțe, care a constatat venituri cu taxe neplătite în valoare de 200.000 de euro. Militarii au devenit suspicioși în urma găsirii a numeroase broșuri publicitare în câteva magazine.

O familie de români asista nouă bătrâni, primind compensații nedeclarate. Activitatea abuzivă continua din 2012. Asistații erau în stare bună.

Îngrijitori la negru, care își încasau în mod regulamentar salariile lunare de la familiile bătrânilor asistați fără a elibera nicio factură. Cu totul invizibili fiscului. O evaziune totală de 200.000 de euro, peste 6.000 de euro lunar ascunși fiscului. Garda de Finanțe din Pistoia a destructurat o activitate considerată ilegală, care continua din 2012, într-un apartament din Montecatini (provincia Pistoia.

Patru cetățeni de naționalitate română, toți din aceeași familie, au fost semnalați la Agenția Fiscală și la instituțiile de protecție socială pentru recuperarea sumelor încasate de-a lungul anilor și niciodată declarate. Își desfășurau ”profesia” într-un apartament din apropierea centrului orașului, între zona Esselunga și corso Roma.

La momentul descinderii Gărzii de Finanțe bătrânii în îngrijire, toți peste 80 de ani, erau nouă. Toți în stare bună, potrivit militarilor. Însă nu au fost relevate încălcări din punct de vedere socio-sanitar, iar asistații erau în stare bună de sănătate. În concluzie, activitatea de îngrijire nu era efectuată în mod incorect. Însă totul era complet la negru.

Militarii de la unitatea din Montecatini au devenit suspicioși în urma numeroaselor broșuri găsite în interiorul a diferite magazine din oraș, care ofereau servicii de asistență pentru bătrâni indicând o adresă și un număr de mobil. Astfel au fost declanșate anchetele, desfășurate de Garda de Finanțe pentru combaterea muncii subterane, care au dus la identificarea locuinței din proprietatea unei familii de români.

S-a ajuns la un întreg nucleu familial care pusese pe picioare o adevărată afacere cu o totală evaziune a impozitelor.

Cei patru îngrijitori, de fapt, deși redactau contracte formale de muncă cu asistații lor (contracte care conțineau cerințele minime și salariile pentru prestațiile oferite, de la 1.500 la 1.800 de euro lunar pentru fiecare bătrân), transferau rezidența persoanelor în îngrijire în propria locuință cu scopul de a evita eventuale controale, și efectuând declarații de începere, modificare sau încetare a muncii cu date rezultate neconforme.

Cum s-a menționat, încasări de peste 6.000 de euro lunar care de cinci ani până astăzi au fost total nete, fără plata taxelor. Și astfel au fost efectuate denunțurile.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Lovituri de jumătate de milion de euro la bancomate, fără frică: ”Furăm din Italia pentru că ieșim repede din închisoare”

În 7 ani, jumătate de milion de italieni au fugit în străinătate. Acum pleacă și românii din Italia