in

Senatorul Viorel Badea, în vizită la Roma: “Am discutat cu românii despre votul prin corespondenţă”

În perioada 8 – 11 septembrie a.c., preşedintele Comisiei pentru românii de pretutindeni, senatorul Viorel Badea, a efectuat o vizită de lucru pentru consultări cu membrii comunităţii româneşti din Roma, Italia, potrivit unui comunicat al senatorului.

Cu acest prilej, senatorul Badea a participat la o slujbă oficiată la Parohia Înălţarea Sfintei Cruci din Roma, reiterând cu această ocazie sprijinul pe care îl acordă Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei. Ulterior, senatorul român a avut o întâlnire cu o parte din membrii comunităţii româneşti.

Temele principale luate în discuţie s-au axat pe activitatea  din Roma, pe chestiuni legate de buna funcţionare a servicilor consulare, pe modul în care comunităţile româneşti din Italia îşi exercită dreptul la muncă în ţara de rezidenţă şi pe chestiuni legate de situaţia actuală din România.

Un subiect de interes discutat în cadrul întrevederii cu reprezentanţii comunităţii româneşti a fost proiectul de lege privind votul prin corespondenţă. Senatorul Badea a reiterat importanţa acestuia în demersul statului român de a oferi posibilitatea unui număr considerabil mai mare de cetăţeni români din afara graniţelor de a-şi exercita un drept constituţional.

În încheierea dezbaterii, preşedintele Comisiei pentru românii de pretutindeni a subliniat importanţa consolidării dialogului cu membrii comunităţilor româneşti din Italia, în vederea identificării dificultăţilor cu care aceştia se confruntă în statul gazdă şi găsirii unor soluţii adecvate problemelor acestora.

Pe parcursul vizitei, senatorul Viorel Badea a participat la o întâlnire cu copiii români rezidenţi în Italia, ocazie cu care a fost adus în discuţie cursul de limbă, cultură şi civilizaţie românească şi aportul adus de acesta în vederea promovării identităţii culturale, lingvistice şi religioase în rândul copiilor români din Italia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Omul păianjen”, un hoţ român de 36 de ani, a fost arestat de poliţia din Viterbo

Migraţia medicilor lasă spitalele pustii