in

Vicenza, alt caz șocant: soțiile dispărute ale unui porcar italian. Unde este românca Virginia Mihai?

Procuratura din Vicenza a decis să redeschidă cazul referitor la dispariția a două femei între anii ‘80 și 2000 în Alto Vicentino. Ambele au fost soțiile crescătorului de porci din Velo d’Astico (Vicenza), Valerio Sperotto (foto 3), care a murit în 2011 la vârsta de 64 de ani.

Bărbatul, asupra căruia se concentraseră deja suspiciunile (dar fără rezultat), a negat mereu orice responsabilitate privind dispariția consoartelor: noile cercetări au fost dispuse de procurorul adjunct vicentin Hans Roderich Blattner, care a redeschis ancheta pe baza unei serii de mărturii și în special a unui ”pont” sosit la procuratură și considerat plauzibil.

Prima întâmplare datează de aproape 30 de ani, mai precis din ianuarie 1988, când Elena Zecchinato, în localitate cunoscută drept ”Ivette” (foto stânga), de origine franceză, a plecat pe jos de acasă pentru a face o plimbare în pădurile din zonă și nu s-a mai întors. A fost căutată în Italia dar și în Franța, dar nu a mai fost niciodată găsită.

La jumătatea anilor ‘90 crescătorul s-a recăsătorit cu o fostă directoare la Poșta Română, Virginia Mihai (foto 2), care se mutase de mai mult timp în Italia, însă în aprilie 1999 și ea a dispărut în neant, când cei doi erau în fază de separare: femeia a fost văzută ultima dată în timp ce se certa cu bărbatul pentru chestiuni legate de partaj. Găsirea mașinii sale în zilele următoare într-o parcare din Vicenza a dus cu gândul la o întoarcere a sa în România, însă nu a mai fost găsită nicio urmă de-a ei. În acel moment, la fel ca în primul caz de dispariție, a fost demarată o anchetă aprofundată, bărbatul fiind suspectat de omor și ascunderea cadavrului, însă anchetele nu au dus la nimic și au fost arhivate, crescătorul fiind achitat.

La acea vreme s-a profilat o rezolvare de film de groază, adică se vehicula că Sperotto ar fi putut să-și ucidă soțiile și să le dea ca mâncare porcilor pentru a face corpurile să dispară. Zilele acestea pe proprietatea abandonată deja de mai mulți ani, carabinierii din Vicenza și din Schio lucrează împreună cu criminaliștii din Parma care efectuează săpături în apropierea halelor de pe via Villa di Sotto, la vremea disparițiilor amenajate în crescătorii de porci. La laboratorul din Parma au fost trimise obiecte găsite pe teren, printre care fragmente de oase care ar putea fi umane.

În acest caz a fost solicitată consultanța arheologului criminalist Dominic Sasarola, specialistul care a recuperat trupul Yarei Gambirasio. Acesta lucrează la Velo d’Astico împreună cu câțiva colaboratori.

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mobilizare generală a autorităților pentru românca ținută 10 ani prizonieră de un italian în Calabria

La Rimini, biserica este vândută cu bucurie românilor. Colectă a credincioșilor pentru cumpărarea bisericii Sant’Agnese