in

Adio salarii în numerar în Italia. Cei mai defavorizați: ÎNGRIJITOARELE și muncitorii din AGRICULTURĂ și CONSTRUCȚII angajați la negru

Salariu să fie plătit numai prin intermediul instituțiilor bancare sau a oficiilor poștale. Noua propunere de lege, aprobată pe 15 noiembrie în Cameră (acum trebuie să treacă în examinarea celeilalte ramuri a Parlamentului), o are ca primă firmatară pe Titti Di Salvo, vicepreședintă a Grupului PD în Cameră.

Cei mai afectați vor fi muncitorii angajați la negru, printre categoriile vizate fiind îngrijitoarele, muncitorii din agricultură și construcții, acolo unde sunt cele mai numeroase cazuri de muncă fără contract.

Proiectul de lege pentru un stat de plată trasabil există deja de mai mult timp.

”Angajatorii sau contractorii plătesc retribuția lucrătorilor, de asemenea orice avans al acesteia, prin intermediul unei instituții bancare sau a unui oficiu poștal  folosindu-se de unul dintre următoarele mijloace:

a) transfer direct în contul curent al lucrătorului;

b) plată în numerar la ghișeul bancar sau poștal;

c) emiterea unui cec din partea instituției bancare sau a oficiului poștal predat direct lucrătorului sau, în cazul unui impediment dovedit al acestuia, unui delegat de-al său”, se citește.

”Angajatorii sau contractorii nu pot plăti contribuția prin intermediul cecurilor sau unor sume de bani în numerar, indiferent de tipologia raportului de muncă instaurat”, este un alt pasaj al propunerii de lege în care se prevede că ”semnătura pe statul de plată din partea lucrătorului nu constituie dovada realizării plății retribuției”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Podeaua unui club din Tenerife s-a prăbușit în gol, cu tot cu petrecăreți. Zeci de persoane rănite, UN ROMÂN transportat la spital

Milano, Forum Economic “România – noi oportunități de afaceri și colaborare”