in

Brescia, a rănit un hoț român: italian condamnat la o pedeapsă mai mare decât acesta: ”Într-o țară normală cetățeanul ar fi premiat”

Este știrea clasică care se prestează la interpretări și polemici, deși legea italiană este foarte clară: tentativa de omor cu vătămare corporală este o infracțiune mai gravă decât furtul. În esență, un bărbat care a rănit cu focuri de pușcă un hoț care smulgea un bancomat, a fost condamnat la o pedeapsă cu 4 ani mai mare decât cea a hoțului. Bărbatul care a ratat omorul protestează și se indignează și în sprijin găsește site-uri și pagini de social network nu numai de inspirație fascistă sau de extremă dreaptă, ci și reprezentanți ai instituțiilor sau partidelor.

«Am auzit zgomote, am văzut oameni cu cagule și am tras. Aș face-o din nou», spune convins Giuseppe Chiarini, brescian de 40 de ani, care a încheiat un acord judiciar pentru o pedeapsă de 2 ani și 8 luni de închisoare după ce a rănit un hoț cu focuri de pușcă.

Cu patru luni în plus față de jefuitorul român de 20 de ani, component al unei bande din Est dată pe mâna justiției primăvara trecută, care între 29 și 30 ianuarie acum un an la Calcinatello, provincia Brescia, a încărcat cu alți trei conaționali într-o furgonetă seiful unui bancomat aruncat în aer cu puțin timp înainte, când a fost împușcat în coapsă și picior.

În aceeași noapte rănitul a fost dus cu mașina în România de doi complici care primeau la telefon indicațiile șefului grupului: «Dacă vă opresc la frontieră să nu spuneți nimic. Sau că a fost rănit în Germania». Același șef al bandei de hoți, pe timpul unui alt apel interceptat, povestea: «Italia este bună numai pentru bancomate. În Italia nu mai funcționează nimic».

El, șeful bandei, a încheiat un acord judiciar pentru 4 ani și 8 luni de închisoare pentru zeci de bancomate detonate, în timp ce pentru opt dintre complicii săi pedepsele au fost mai mici. Inclusiv cea a românului de 20 de ani Cristian Filimon, rănitul, care a încheiat un acord judiciar pentru o pedeapsă, suspendată, de 2 ani și 4 luni.

«Acum dacă spune că nu va mai putea lucra din cauza rănilor, va trebui și să-l întrețin pe viață», se destăinuie Giuseppe Chiarini care la rândul său nu va sfârși la închisoare și va începe curând un parcurs de încredințare în probă către serviciile sociale. «Aceasta este Italia și eu vreau să plec», povestește în timp ce primește dovezi de solidaritate din lumea politică.

«Eu sunt de partea lui Giuseppe Chiarino», a spus vicepreședintele Senatului, Roberto Calderoli. Potrivit leghistului «este incredibil ca acest cetățean să fi fost condamnat la o pedeapsă mai mare decât a jefuitorului. Astfel se transmite un mesaj negativ, aproape o invitație adresată delincvenților de a veni aici să jefuiască, că oricum riscă foarte puțin».

Potrivit secretarului de la lega Lombarda Paolo Grumoldi, «într-o țară normală cetățeanul ar fi premiat, aici în schimb își ia o condamnare mai aspră decât cea a jefuitorilor și va trebui și să-i despăgubească. Suntem în absurd».

Și potrivit Vivianei Beccalossi, consilier regiune Lombardia și exponentă a Fratelli di Italia, «cetățenii sunt tot mai mult lăsați singuri și, când intervin, riscă să plătească întreaga viață o reacție legitimă a unei clipe. Nu mă voi resemna niciodată să locuiesc într-o țară în care se confundă victimele și agresorii».

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Empoli, nimeni nu i-a revendicat corpul, român abandonat la morgă în Empoli, îl va îngropa primăria

Și-au făcut ”provizii” de sărbători: au furat 9.000 de ciocolate și sute de bucăți de parmezan. Trei români arestați la Solferino