in

Bolzano, hoț român mort ”la datorie”, cade de la 20 de metri peste mesele unui restaurant de unde tocmai plecaseră clienții

Un accident dramatic a avut loc în penultima zi a anului 2017, la Bolzano, în via Francescani. Un bărbat de naționalitate română și-a pierdut viața căzând de pe un acoperiș aflat la o înălțime de circa 20 de metri. Conform primelor informații, se pare că omul a încercat să sară de pe un acoperiș pe altul, când s-a prăbușit pe mesele din fața restaurantului ”Franziskanerstube”, care cu câteva momente fuseseră ocupate de câteva persoane. Un salt imposibil, spun anchetatorii, distanța dintre clădiri fiind mai mare de 5 metri.

Din primele cercetări rezultă că românul, în vârstă de 30 de ani, era în stare de ebrietate când a încercat saltul de pe o clădire pe alta, nefiind în stare să-și dea seama că distanța era prea mare chiar și pentru o persoană cu o foarte bună pregătire atletică.

Autoritățile italiene încearcă să găsească familia tănărului (din aceste motive nefiind încă făcute publice datele personale), care nu rezultă a fi rezident la Bolzano. Nu a fost găsit nici în baza date a celor cu antecedente penale. Românul avea asupra sa niște documente, dar investigatorii cred că e vorba despre o identitate falsă, actele fiind folosite pentru a putea călători liniștit, întrucât nu figura pe lista persoanelor cercetate, urmărite sau cu antecedente.

Imediat după producerea accidentului au apărut unele persoane care au declarat că îl văzuse pe român în acea dimineață, cu câteva minute înainte, pe acoperișurile clădirilor din via Streiter, aproape de locul unde a căzut.

După primele reconstituiri, rezultă că bărbatul a încercat să intre într-un apartament la nr. 12 din Via Streiter. În buzunar s-au găsit aproximativ 300 de euro, deși nicio persoană din apartamentele apropiate nu a declarat încă dispariția unor bani. Nu este exclus, spun anchetatorii, că ar putea fi bancnote produse în furturi din alte locuri din oraș.

De pe acoperișurile din via Streiter, omul a trecut pe cele din via Franciscani, care la parter găzduiește restaurantul ”Franziskanerstuben“, și a încercat să sară pe acoperișul în față, fără succes însă. În cădere, bărbatul a atins cu mâinile sau s-a lovit cu capul de o parte din acoperit trăgând după el bucăți de teracotă.

Accidentul se putea transforma într-o adevărată tragedie deoarece corpul românului și bucăți din acoperiș s-au prăbușit peste o masă din fața restaurantului, unde cu câteva momente înainte au existat clienți care au servit un aperitiv.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Înmormântarea fără onoruri a Ministerului Diasporei

Peste 2.100.000 de persoane au tranzitat punctele de trecere ale frontierei României în perioada sărbătorilor. Vezi care a fost punctul cel mai aglomerat