in

Există şi “badante” necinstite: şapte luni de închisoare pentru “hoaţa de linguriţe”

Printre zecile de mii de românce care îşi sacrifică sănătatea lucrând zi şi noapte în casele bătrânilor italieni, există şi conaţionale care se folosesc de încrederea dobândită, pentru a fura, chiar şi sume mici de bani sau obiecte nesemnificative. Iată doar câteva cazuri de menajere românce “hoaţe”, semnalate de presa din Peninsulă doar în ultimele săptămâni.

Câte puţin, în fiecare zi

Cel mai recent caz, la Roma: o menajeră româncă de 31 de ani, fura în timp ce îşi desfăşura munca într-o locuinţă din cartierul Olgiata. Femeia a fost arestată de carabinierii de la unitatea Roma – La Storta, după semnalarea proprietarului casei, un italian de 69 de ani, care a devenit suspicios în urma continuelor dispariţii de bani din zilele de lucru ale femeii. Poliţiştii au organizat un plan pentru demascarea menajerei cerându-i proprietarului casei să fotocopieze câteva bancnote şi să lase originalele acasă, la vedere.

Femeia a căzut în capcană: a luat o parte dintre bancnote şi le-a ascuns în buzunar. Ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat, la terminarea muncii l-a salutat pe proprietarul casei, dându-i întâlnire pentru data viitoare. A ieşit în stradă unde, însă, era aşteptată de carabinieri care i-au cerut să le arate conţinutul buzunarelor. Astfel au apărut câteva dintre bancnotele care fuseseră anterior fotocopiate, probă de netăgăduit a originii lor. În cele şase luni cât a lucrat menajera în acea locuinţă, au fost furaţi în total circa 3.000 de euro, în mici sume sustrase pe timpul orelor de serviciu. Românca a fost arestată şi va trebui să răspundă pentru acuzaţia de furt continuat agravat.

A furat “haine, boluri, ace de cravată, stele de Crăciun şi 11 linguriţe de argint”

Bassano del Grappa– S-a încheiat cu o condamnare la şapte luni de închisoare şi o amendă de 200 de euro (pedeapsă suspendată) procesul care în vara lui 2010 a trimis-o în boxa inculpaţilor pe Iana Geta. Femeia, de 46 de ani, la momentul comiterii faptelor era angajată ca menajeră la două familii din Bassano del Grappa (provincia Vicenza). Potrivit “Il Giornale di Vicenza”, femeia, care lucra în două apartamente, la câteva sute de metri unul de celălalt, iniţial a sustras câteva obiecte de îmbrăcăminte şi trei stele de Crăciun de la un angajator, M.B.

Ulterior, în casa mamei acestuia, şi-a însuşit 90 de dolari, trei boluri, două ace de cravată, un lănţişor şi unsprezece tacâmuri din argint, pe lângă o sumă în euro încă neprecizată.

Românca a fost descoperită datorită curiozităţii fetiţei lui M.B., acum de 3 ani, care a intrat în camera acesteia, scotocind prin sertare. Micuţa a ieşit din camera menajerei luând cu ea câteva tacâmuri lucioase, de arătat bunicii, A.S.

Când bunica a văzut linguriţele din argint în mâna nepoatei, a legat dispariţia lor de o serie de lipsuri, în mod aparent inexplicabile, care s-au produs în săptămânile anterioare, în casa sa şi în locuinţa fiului. După ce şi a avertizat soţul, fiul şi nora, A.S. a depus în aceeaşi zi denunţ la carabinieri. Militarilor nu le-a fost dificil să reconstruiască mişcările menajerei care a fost imediat deferită justiţiei pentru furt.  Pe 7 octombrie s-a încheiat procesul, la tribunalul din Bassano, cu condamnarea de 7 luni.

Menajera “impecabilă”

Ragusa– Un alt caz similar a fost înregistrat la Ragusa. Doar că de această dată, menajera româncă a acţionat împreună cu un complice. Gheorghe Munteanu, un român de 25 de ani, a fost arestat la Pisa de oamenii de la Echipa mobilă care au acţionat împreună cu colegii de la Echipa mobilă din Ragusa.

Munteanu revenise de câteva zile din România şi acum trebuie să ispăşească trei ani de închisoare pentru infracţiunile de furt agravat şi să plătească o amendă de 300 de euro în urma unui ordin de încarcerare emis de procurorul din Ragusa.

Anul trecut, între aprilie şi august, mai multe bătrâne din Ragusa au fost jefuite de Munteanu, paguba ridicându-se la circa 10.000 de euro. După aceste lovituri, Munteanu a părăsit Sicilia, împreună cu o tânără femeie de care s-a folosit pentru a-şi pune la cale loviturile. Femeia făcea să fie angajată ca îngrijitoare şi după câteva zile de serviciu impecabil, dintr-o dată nu se mai prezenta la locuinţele bătrânelor care în scurt timp descopereau că le-au fost furate averile.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

VIDEO/ Românul „indignat”acuzat de rănirea a trei poliţişti la Roma, expulzat din Italia

Ti lascio una canzone/ Maria Crăciun mulţumeşte fanilor români de la Roma: “Nu mă aşteptam să câştig”