in

Povestea lui Nicolae Huţuleac din Câmpulung, mort la inundaţii: “Era pasionat de natură şi de munte”

Originar din Câmpulung Moldovenesc, Nicolae Huţuleac plecase de câteva luni de zile în Italia pentru a munci ca dulgher. La Câmpulung Moldovenesc vestea morţii lui Nicolae Corneliu Huţuleac a ajuns imediat, oamenii aflând de la TV sau de pe internet de tragedia conaţionalului, scrie Monitorul de Suceava.

Românul lasă în urmă pe unicul său fiu, un băiat, care locuieşte cu bunicii din partea mamei, acasă, la Câmpulung Moldovenesc. Bărbatul fusese căsătorit de două ori, iar în Italia se afla alături de actuala sa logodnică, care este tot din Câmpulung Moldovenesc.

Nicolae provine dintr-o familie care a emigrat masiv în străinătate. Din cinci fraţi, patru erau plecaţi în străinătate, la fel şi mama acestora, în timp ce tatăl, fost miner, este decedat.

Totuşi, Nicolae Corneliu Huţuleac abia plecase de acasă de câteva luni de zile în Italia, în căutarea unei vieţi mai bune. Cei care l-au cunoscut în Câmpulung Moldovenesc îl caracterizează drept un bărbat plin de viaţă, care era pasionat de natură şi de munte.

Citeşte şi:

Statul italian va acoperi cheltuielile de înmormântare ale celor doi români morţi la inundaţii

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Exclusiv GR: Elena Ştefan, “îngerul” care îi ajută pe italieni la inundaţii şi cutremure: “Românii îmi spun: ce-mi trebuie voluntariat?”

William Brînză, audienţe pe câmp