in

De la discotecă la morgă. Român de 28 de ani ucis la Torino de un șofer conațional beat

Accident la Torino, sâmbătă, în jurul orei 4 dimineața. Un tânăr român de 28 de ani a fost lovit și ucis de un șofer de aceeași naționalitate. Șoferul, tot român, era beat dar a oprit să îi dea accidentatului primul ajutor.

Membrii familiei lui Gabriel Turcan, 28 de ani, au pus două vase cu flori și două lumânări la intrarea în pasajul auto dintre Corso Regina și Corso Principa Oddone, locul unde s-a întâmplat tragedia. Ieri dimineață, în jurul orei 4, tânărul a fost lovit cu mașina de un șofer beat, aproape de aceeași vârstă, care conducea o mașină Lancia Musa. L-a lovit în plin și apoi l-a târât pe asfalt pentru circa 50 de metri. Șoferul era atât de beat încât nu a putut să se oprească imediat. Dar a rămas acolo și a încercat să-l ajute.

Automobilistul, F.A.A., 26 de ani, este tot de naționalitate română și a fost arestat de poliția municipală, fiind acuzat de omor stradal. La primul test alcool, făcut la câteva minute după accident, șoferul avea peste 2 g/l, de patru ori mai mult decât permite legea. La un al doilea test a fost depistat cu 1,8g/l.

Accidentul a avut loc la scurt timp după ora 4 dimineața. Este probabil că Gabriel trecea prin Corso Regina Margherita, la câțiva metri înainte de trecerea pietonală cu intersecția cu via Macerata. Mergea în direcția Via San Donato, unde locuia cu familia. A trecut însă chiar la intrarea în tunel. Mașina se îndrepta spre centrul orașului cu mare viteză. Gabriel, după ce a fost lovit, a ajuns pe parbriz, spărgându-l. Apoi a fost târât aproape cincizeci de metri, în final corpul său a fost aruncat apoi pe cealaltă banda, la baza unui stâlp de lumină.

Șoferul era atât de beat încât nu a putut să se oprească imediat. Dar a rămas acolo și a încercat să-l ajute pe Gabriel. Unii trecători, care au asistat la scenă, au sunat la 118, ambulanțe și patrule ale poliției municipale au sosit, însă intervența medicilor a fost inutilă, Gabriel murise pe loc.

Tânărul petrecuse seara într-un club lângă Rondo della Forca. ”Știm că a fost acolo toată seara. În jurul orei 4 a plecat să vină acasă. Prietenii lui l-au salutat și au rămas în discotecă„, au declarat membri ai familiei.

Datorită bisericii românești din zonă, Gabriel găsise o slujbă într-o firmă de servicii funerare din Orbassano.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Natalia Intotero, ministrul pentru românii de pretutindeni: «Am simțit această dorință a conaționalilor noștri, de a se întoarce acasă»

După o viață de foame și mizerie, Violeta Blindescu, subnutrită și bolnavă, a murit într-o cameră plină de gunoaie la Carsoli