in

Consulatul românesc onorific de la Brescia va fi inaugurat în ianuarie 2012

La începutul anului viitor, mai precis în luna ianuarie, va fi inaugurat un nou consulat onorific al României, la Brescia.

Potrivit cotidianului online Bresciaoggi.it, consul onorific va fi numit întreprinzătorul Giorgio Becchetti.

“Sunt onorat de faptul că am fost ales, consulii onorifici sunt aleşi printre întreprinzătorii italieni care au interese economice în ţara respectivă. Pentru mine, e un motiv de mare mândrie să fiu ales de către România. Funcţia mea va avea şi o valenţă umană, pentru că este legată strâns, obligatoriu, şi de problemele şi raporturile interpersonale. Unul din obiectivele mele este acela de a susţine crearea unor afinităţi între români şi locuitorii Bresciei”, a declarat Becchetti.

Sediul Consulatului onorific va si situat în Via Cucca nr.1, un “loc unde se va lucra nu doar pentru îmbunătăţirea şi consolidarea schimburilor comerciale, ci şi pentru tutelarea intereselor celor două ţări, ale întreprinzătorilor şi muncitorilor care sosesc în zonă”.

Potrivit prevederilor Regulamentului consular, România poate înfiinţa, pe bază de reciprocitate, oficii consulare onorifice pe teritoriul altor state şi poate numi consuli onorifici care funcţionează potrivit legii, normelor, principiilor şi practicii internaţionale. Înfiinţarea de oficii consulare onorifice şi numirea şefilor oficiilor consulare onorifice se aprobă de către ministrul afacerilor externe, în drept să semneze patenta consulară prevăzută cu sigiliul de stat.

Astfel, înfiinţarea unui consulat onorific se face cu consimţământul autorităţilor abilitate ale statului de reşedinţă. Întrucât existenţa unui consulat onorific este legată nemijlocit de persoana consulului onorific, vor fi propuşi candidaţi care doresc să-şi asume această demnitate pe durată nedeterminată.

 

M.C.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ambasadorul englez la Bucureşti: “Mâncarea românească, minunată şi foarte sănătoasă”

România concurează cu Franţa şi Italia în preferinţele turiştilor spanioli