in

Italia, doi mari interpreţi români: Cristina Anghelescu și Mihai Ungureanu, în concert la Vasto

Luni, 23 iulie, la Vasto, pe malul Mării Adriatice a avut loc un eveniment cultural de excepţie, având ca protagonişti doi mari interpreţi români : violonista Cristina Anghelescu si pianistul Mihai Ungureanu. Organizatorul evenimentului, Asociatia Il Cineocchio, reprezentată de Ivo Menna, a inclus muzicienii români in acestă serie de concerte, pentru două seri, cu două programe speciale. Ieri, in incinta Sanctuarului Chiesa del Carmine,  artiştii români au încântat publicul cu un repertoriu de mare valoare muzicală, interpretând  opere de Brahms, Rachmaninov , Schumann,  Schubert , Paganini , Debussy  şi altii. Joi, 26 iulie, duetul Anghelescu – Ungureanu va executa un program musical interpretând două partituri  de L. Van Beethoven: Opus 24 si Opus  30.

Asociaţia Vocea Românilor di Vasto a fost prezentă la această iniţiativă, nu numai ca public, dar şi pentru a oferi  diplome de onoare artistilor români, ca recunoştintă pentru talentul şi modul în care reprezintă România peste hotare. Mulţumind artistilor pentru participare, reprezentanții asociației au  accentuat ideea că evenimente de acest fel, promovarea culturii şi valorilor naţionale,  constituie unul di obiectivele principale ale  românilor din Vasto . Fiind  acest an, 2018 – Anul Centenarului –  este important pentru toţi românii , indiferent de activitatea pe care o desfaşoară şi locul unde se află,  să contribuie cu mândrie şi onoare prin acţiunile proprii pentru deveni buni ambasadori ai Romaniei, oriunde in lume, luând exemplu de la aceşti doi mari artişti.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Crimă în tabăra de la Napoli, ucigașii arestați în România

Ascoli Piceno, românca Iuliana Ramona Alexa, cea mai admirată ”damă” la jocurile istorice Quintana: ”O fată mere zâmbitoare și iubită de toți”