in

Ascoli Piceno, românca Iuliana Ramona Alexa, cea mai admirată ”damă” la jocurile istorice Quintana: ”O fată mere zâmbitoare și iubită de toți”

„Giostra della Quintana” este un turnir ecvestru, un joc istoric din cadrul festivităților denumite Quintana de la Acoli Piceno. Este pregătit pe tot parcursul anului de ascolani, care în acest fel își arată dragostea față de tradițiile medievale ale orașului. Jocurile în acest an au început pe 9 iunie și se vor termina duminică 5 august.

Turnirul medieval a avut loc în 14 iulie, adunând peste 1500 de figuranți în haine de epocă. Șase cavaleri s-au înfruntat în trei turniruri

Un moment important în parada „Giostra della Quintana” este apariția „celor șase dame”, care deschid drumul cavalerilor pe străzile din centrul istoric. În acest an, una dintre cele șase a fost aleasă românca Iuliana Ramona Alexa, dama cavalerului din Porta Romana. Între actorii jocului s-a aflat și fiul ei Robert. Ea are și un copil mai mic, Francesco, prezent în public alături de prtenerul Iulianei, Rocco Valleriani. „O fată mere zâmbitoare și iubită de toți, între pasiunile sale echitația și întâlnirile cu amicii cei mai buni”, o descrie „Il Resto del Carlino”.

Numele de Quintana derivă din numele unei străzi unde se afla o tabără militară romană, unde avea loc antrenamentul soldaților care, înarmați cu lancea, se aruncau contra unui manechin, încercând să înfigă lancea în inelul aflat în mâna manechinului.

Pentru Ascoli, jocurile istorice Quintana reprezintă sinteza tradițiilor, a istoriei și a legăturii cu teritoriul.

Cu atât mai important a fost succesul Iulianei – Giulia pentru amicii din Ascoli -, aplaudată de spectatori, despre care publicație Cronache Picene scrie: „A apărut prima blondă a paradei, Iuliana Ramona Alexa, origini românești și prezență care emană clasa în amestecul roșu-auriu.”

Cavalerul ei, reprezentând Porta Romana, Fabio Picchioni a ieșit pe locul patru. Anul acesta, turnirul a fost câștigat de cavalerul din Porta Tufilla, Massimo Gubbini.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, doi mari interpreţi români: Cristina Anghelescu și Mihai Ungureanu, în concert la Vasto

Român mort în accident de circulație, familia decide să doneze organele: inima la Udine, plămânii la Milano, rinichii și ficatul în Sardinia