in

Româncă zdrobită de un utilaj, într-o fabrică din Treviso

O româncă de 44 de ani, Gabriela Iliescu, a murit la locul de muncă luni seara, mutilată de un utilaj care a lovit-o la nivelul capului, scrie La Tribuna di Treviso.

Femeia lucra de mai mulţi ani în fabrica de materiale plastice Plastopiave de  lângă Treviso (Veneto), alături de alţi 200 de muncitori.

Luni, femeia intrase în tură la ora 14, urmând să-şi termine serviciul la ora 22.00. Puţin după ora 19, a coborât în sala unde se fac matriţele pentru sticlele de plastic, pentru a face curăţenie.

În timp ce curăţa utilajul, un braţ metalic s-a deplasat, în câteva secunde,  lovind-o peste cap şi strivindu-i faţa. Românca ar fi  murit pe loc, fără a avea timp să strige sau să cheme pe cineva în ajutor.

Colegii şi-au dat seama că se întâmplă ceva grav, dar cînd au ajuns la faţa locului au găsit-o pe Gabriela Iliescu fără viaţă, cu faţa mutilată şi plină de sânge. Medicii care au intervenit la scurt timp, chemaţi de muncitori, nu au putut decât să constate decesul femeii.

Românca era stabilită de mai mulţi ani în Peninsulă, fiind căsătorită cu un muncitor italian. Soţul victimei, avertizat de către poliţişti, a ajuns disperat la fabrică: „Cum este posibilă o asemenea moarte, cum e posibil să mori într-o fabrică?” a strigat bărbatul, după ce a aflat de accidentul tragic al Gabrielei.

Autorităţile au demarat o ancheta pentru a stabili cu exactitate cauza morţii şi eventualii responsabili.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Lucrarea „În iatac” de Tonitza, în licitaţie la peste 200.000 de euro

Curtea Constituţională: Salariile şi pensiile, îngheţate în 2012