in

Curtea Constituţională: Salariile şi pensiile, îngheţate în 2012

Curtea Constituţională a respins, miercuri, 7 decembrie, sesizarea depusă de Opoziţie la legea prin care se îngheaţă pensiile şi salariile bugetare pentru 2012.

Camera Deputaţilor a adoptat în 8 noiembrie OUG 80/2010, care cuprinde amendamente ale Comisiei de buget potrivit cărora anul viitor pensiile şi salariile vor fi îngheţate.

Ordonanţa 80/2010 prevede pentru 2012 „îngheţarea salariilor şi a punctului de pensie la nivelul din anul 2011” şi neacordarea în 2012 a tichetelor de masă, de vacanţă sau de cadou.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat marţi, 6 decembrie, întrebat despre această sesizare, că „penibilii” de la CC vor face ceea ce le spune Traian Băsescu. În 16 noiembrie, preşedintele României a declarat, la RRA, că indiferent care va fi rezultatul sesizării la CC a îngheţării pensiilor şi salariilor în anul 2012, „bani nu există”, arătând că „dacă ar exista, s-ar plăti”.

„Indiferent care este rezultatul la Curtea Constituţională, bani nu există. Dacă ar exista, s-ar plăti”, a spus preşedintele Traian Băsescu.

În urma acestor declaraţii ale preşedintelui Băsescu, USL a anunţat declanşarea procedurii de suspendare din funcţie a şefului statului.

Victor Ponta: Curtea Constituţională, simplă anexă a Palatului Cotroceni şi a Guvernului

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că decizia Curţii Constituţionale privind legea prin care pensiile şi salariile bugetarilor sunt îngheţate pe anul 2012 arată că instituţia a devenit o anexă a Palatului Cotroceni.

Ponta a spus că nu vede niciun motiv pentru a aştepta „decizii corecte” din partea Curţii Constituţionale. Preşedintele PSD a afirmat că USL va propune modificarea Legii de funcţionare a Curţii Constituţionale, pentru ca judecătorii să fie numiţi doar din rândul magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru a fi magistraţi de carieră şi nu „paiaţe politice”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Româncă zdrobită de un utilaj, într-o fabrică din Treviso

„Acasă la Români”, spectacol la Roma cu ocazia Zilei Naţionale / Joi 8 decembrie