in

Gimnastă română din Italia, medalie istorică la mondiale: Italia aștepta o medalie de 27 de ani

Alexandra Agiurgiuculese, gimnasta română naturalizată în Italia, componentă a echipei naționale italiene, a câștigat o medalie definită „istorică” la Campionatele mondiale de gimnastică ritmică din Bulgaria. În vârstă de 17 ani, legitimată la clubul ASU Udine, antrenată de Spela Dragas, a câștigat medalia de bronz la proba de minge individual, locul 1 și doi fiind ocupat de două rusoaice.

De 27 de ani Italia nu a mai avut o gimnastă pe podium la mondiale de gimnastică ritmică. Ultimul și singurul precedent datează de la Atena în 1991, când Samantha Ferrari a câștigat bronzul la echipe.

Alexandra, deja medaliată cu aur la Jocurile mediteraneene din Tarragona, în iunie anul trecut, aduce o medalie de mare prestigiu în Italia.

„Dedic această realizare extraordinară – a spus Alexandra – celor care m-au sprijinit în aceste luni, sau ar trebui să spun de ani. Un rezultat atât de mare vine după multă, multă muncă. Nu e totul roz, așa cum pare când ajungi la ceremonia de premiere.”

Alexandra a fost componentă în naționala României la copii, dar din motive familiale a ajuns în Italia. Alexandra a fost ultima din familie care a plecat din Iași în Italia, rămăsese cu bunicul ei. „Alegerea între naționala româniei și cea a Italiei a fost o alegere făcută din inima – a spus ea, citată pe site-ul Federației italiene – aveam trei ani când tatăl meu a plecat din Treviso, apoi s-a alăturat mama mea și frații mei. Am fost ultima și am dorit prea mult să stau alături de ei „.

Plecată la 6 ani din Tulcea, a ajuns campioană în Italia: ”Aş veni să stau în România, dar nu pentru totdeauna“

Plecată la 6 ani din Tulcea, a ajuns campioană în Italia: ”Aş veni să stau în România, dar nu pentru totdeauna“

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Presa siciliană: Fiica și ginerele fostului șef al serviciilor secrete românești aterizează în Palermo pentru a-și sărbători nunta

Lansare de carte şi expoziție de pictură la Roma ale artistei Viorica Petroff-Cuciurean