in

Presa siciliană: Fiica și ginerele fostului șef al serviciilor secrete românești aterizează în Palermo pentru a-și sărbători nunta

Titlul este incitant: un fost șef al serviciilor secrete românești își mărită fata la Palermo. Foarte exotic.

Publicația Vivienna scrie că fata lui Mircea Gheordunescu, Miruna,  se căsătorește cu alesul ei, Răzvan Costache, la o biserică din centrul orașului Palermo, în 15 septembrie, chiar în ziua în vizitei istorice a Papei Francisc în acest oraș.

Femeie de afaceri cu dublă cetățenie, italiană și română, care trăiește în Milano și a absolvit Bocconi este fiica fostului șef al serviciilor secrete românești, fizicianul Mircea Gheordunescu, fost director adjunct cu rang de secretar de stat „al serviciului secret care a condus România spre democrație”, după cum scrie vivienna.it. Exact așa: „Servizio di Intelligence che ha traghettato la Romania verso la democrazia. ”

Mirele, un inginer și om de afaceri român, un cunoscător perfect al limbii și culturii italiene.

Împreună, ei au decis să petreacă cea mai importantă zi din viața lor la Palermo.

Sfânta Liturghie va fi celebrată la frumoasa biserica în stil baroc San Giuseppe dei Teatini, într-o ceremonie catolică, așa cum au dorit Razvan si Miruna pentru a sublinia dragostea și recunoașterea lor pentru țara care i-a adoptat cu generozitate, Italia, oferind astfel un adevărat exemplu de integrare culturală și spirituală corectă. Petrecerea în schimb va fi în stil secolul al XIX-lea sicilian, inspirându-se din frumosul roman de Giuseppe Tomasi di Lampedusa, Ghepardul.

Iubitori ai Siciliei și îndrăgostiți de Palermo, logodnicul au decis să arate tuturor rudelor și prietenilor lor italieni și străini (care sunt numeroase la Milano și din toate părțile din Italia precum și România, Moldova, Macedonia, Albania, Anglia și Liban) frumusețile și farmecul inconfundabil al pământului sicilian, printr-un tur ad-hoc organizat în ziua de după nuntă.

Reporterul publicației Vivienna i-a întrebat pe ce doi români care trăiesc în Milano de ce au ales Sicilia și Palermo ca loc al căsătoriei lor: „Vrem să ne bucurăm împreună cu cei dragi de extraordinara bogăție a sicilienilor, de sufletul lor mare care, în opinia noastră, reprezintă cea mai prețioasă resursă și bogăție a acestui pământ binecuvântat! Trăiască Sicilia frumoasă! ”

Miruna Gheordunescu, potrivit marieclaire.ro, deține împreună cu partenerul ei o firmă de distribuție, Global Mirex, cu birouri la Milano și București, cu care a adus în România renumitul brand italian Antica Gelateria del Corso.

Prima căsătorie la Amatrice, după cutremur: Daniele și Mihaela. Cum a reacționat ambasadorul României în Italia

Alexandra Dinu, fosta nevastă a lui Adi Mutu, aproape de o nouă căsătorie cu un magnat italian

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Care este diferenţa dintre un consulat de carieră şi un consulat onorific

Gimnastă română din Italia, medalie istorică la mondiale: Italia aștepta o medalie de 27 de ani