in

Prima căsătorie la Amatrice, după cutremur: Daniele și Mihaela. Cum a reacționat ambasadorul României în Italia

Pe 11 iunie a fost oficiată în sediul provizoriu al Primăriei din Amatrice (Rieti) prima căsătorie civilă de după cutremurul de vara trecută. Primarul Sergio Pirozzi i-a unit în căsătorie pe Daniele Coltellese și Ana Mihaela Pop, el din Amatrice, angajat la o fabrică de mezeluri din zonă, ea bucătăreasă de origine română.

Sergio Pirozzi a purtat din nou panglica de primar pentru a oficia prima căsătorie de după cutremur. La Amatrice a fost un moment de sărbătoare.

Nuntă în primăria provizorie a orașului lazial distrus de cutremurul de pe 24 august. Un da care dă speranță unei localități care continuă să lupte. Mirii nu au plecat niciodată și vor continua să trăiască la Amatrice în așteptarea primului lor copil care se va naște în lunile următoare. Emoții mari în rândul participanților, inclusiv pentru primarul Pirozzo care le-a dăruit proaspăt căsătoriților câte o pereche de bocanci de munte, simbol al tenacității și rezistenței lor.

George Bologan, Ambasadorul României la Roma, a transmis un mesaj de felicitare, postat și pe pagina de Facebook a ambasadei:

”Transmit felicitări noii familii, alături de urarea ca speranța și voința să le călăuzească viața. Familiile mixte reprezintă modele ale comuniunii fundamentale dintre orice popoare, dar în mod particular dintre poporul român și cel italian.
Personal am apreciat curajul și dorința de viață a supraviețuitorilor din Amatrice când m-am aflat în mijlocul lor. O lecție de viață care ne-a învățat să ne ridicăm deasupra banalului și a răutății și să înțelegem că viața este totul, alături de a ne avea unii pe alții la bine și la rău.
Casă de piatră!”
George Bologan, Ambasadorul României în Italia

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bari, 30 de români, din care 3 copii, au fost evacuați dintr-o clădire care a luat foc

Al doilea muncitor român mort strivit de tractor la Naro, în Sicilia. Avea 42 de ani