in

Un român a evadat din închisoarea Regina Coeli, împreună cu un albanez

Doi deţinuti străini – un român de 24 de ani, Ştefan Cuşnir  si un albanez  de 27 de ani, Altin Hoxha- au evadat, sâmbătă dimineaţa, din penitenciarul Regina Coeli de la Roma. Evadarea a fost descoperită în jurul orei 8:30 dimineaţa.

Potrivit informaţiilor oferite de autorităţile penitenciare, cei doi au reuşit să taie barele metalice de la fereastra celulei şi au coborât de pe un zid al închisorii, folosindu-se de o coardă făcută din cearşafuri înnodate.

Poliţia ademarat o vastă operaţiune de căutare a celor doi deţinuţi, fotografiile celor doi fiind distribuite tuturor patrulelor din capitală.

Românul era coleg de celulă cu tânărul albanez, care era şeful unei bande acuzate de mai multe jafuri în vilă. Românul, în schimb, era condamnat pentru că a jefuit câteva bănci.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în sectorul unde se aflau cei doi erau de pază doar doi gardieni, faţă de opt cât ar fi trebuit să fie- au declarat reprezentanţi ai sindicatului poliţiei penitenciare. Sistemul italian este într-o situaţie dificilă, datorită supra aglomerării din închisori. În sectorul din Regina Coeli de unde au evadat cei doi, se aflau 240 de deţinuţi, un număr dublu faţă de capacitatea maximă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Letiţia Viţelaru, bursieră la Accademia Teatro alla Scala din Milano, în concert

Morţi electrocutaţi la furat cabluri de cupru