in

Domnica Cemortan, basarabeanca cu cetăţenie română de pe Concordia: „Nu sunt amanta căpitanului”

La Chişinău, Domnica Cemortan e considerată o eroină, care a salvat sute de vieţi, cu gândul la fetiţa ei de doi ani, lăsată în ţară. În Italia, procurorii o caută pentru a depune mărturie în ancheta demarată cu privire la naufragiul navei de croazieră. „Blonda misterioasă” care i-a distras atenţia căpitanului şi din cauza căreia a pierdut controlul navei, eroină şi mamă curojoasă? Martor-cheie sau "femme fatale"?

„Corriere della Sera” şi „La Repubblica” scriu despre ea în prima pagină, dar contradicţiile legate de tânără nu sunt clarificate. "Corriere della Sera" publică detalii legate de Domnica Cemortan, sub titlul „Fata fără  cabină”.

Tânăra, intervievată prin telefon de Marco Imarisio, declară că se simte mai mult „româncă”, deşi are dublă cetăţenie. Susţine că a studiat baletul la Chişinău, dar că a petrecut aproape o jumătate din viaţă, la Bucureşti. Primul lucru pe care ţine să-l sublinieze este că „nu este amanta căpitanului”. Precizează că îl cunoaşte, apoi adaugă: „cum vă puteţi imagina că un bărbat care arată la toată lumea fotografia fetiţei sale caută o amantă?”

Reporterul italian remarcă faptul că unicul moment în care tânăra adoptă un ton iritat este atunci când este întrebată cu ce titlu se afla la bord. Domnica ridică vocea şi spune că şi-a cumpărat singură biletul, cu banii ei şi că dorea să facă o croazieră ca pasageră, alături de colegii ei, la terminarea contractului ca „hostess internaţională” pe navă. Nu doreşte să dea detalii cu privire la identitatea colegilor de care vorbeşte.

„La Repubblica”, în schimb, încearcă să reconstituie ultimele ore petrecute de tânără pe vas. "Ce dracu făcea o blondă în cabina de comandă a navei Concordia la ora 21:42 de vineri, 13 ianuarie?"– aşa începe articolul- anchetă al cotidianului italian. „În intervalul cuprins între orele 20:44 şi 21:30 Domnica se afla cu siguranţă în restaurantul de lux al navei”, scrie "La Repubblica". Ulterior, se mai precizează că, potrivit companiei Costa, tânăra avea un bilet cumpărat, fapt care poate fi demonstrat. Însă nu este precizat dacă exista sau nu o cabină pe numele fetei.

Se întreabă jurnaliştii italieni: dacă Domnica nu avea la dispoziţie o cameră, unde îşi petrecea noaptea? Misterul rămâne, cel puţin până când tânăra va trebui să povestească, în faţa anchetatorilor, versiunea ei, cu lux de amănunte.

Miruna Căjvăneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Nona Evghenie anunţă o manifestaţie la Padova : “Cerem demisia preşedintelui Băsescu”

Adelina Andronic: copilărie în ţară, adolescenţă în Italia: “Vreau să mă întorc în România!”