in

Românul numit de presa italiană ”Eroul de la Fiumicino” se află în dificultate: ”Cu doar 30 de euro încerc să țin o familie”

A fost bătut cu sălbăticie pentru că a încercat să împiedice aruncarea deșeurilor într-un parc din Fiumicino. A văzut mai multe persoane care intenținau să descarce în parc gunoaie.  “Am fost atacat de cel puțin șapte persoane”, a povestit Yuri, un zidar român. Presa italiană îl numise ”Eroul de la Fiumicino”. După două luni de la incident, Yuri are nevoie de ajutor: ”Acum lucrez câteva zile pe lună și cu doar 30 € încerc să țin o familie.”

Iată scrisoarea pe care românul a trimis-o publicației fregeneonline.com, cerând ajutorul în găsirea unui loc de muncă. 

„Bună dimineața și Crăciun fericit întregii redacții. Vă mulțumesc pentru toată munca și bunătatea pe care ați dovedit-o, însă eu mă aflu într-o situaţie foarte dificilă. Singura mea dorinţă este aceea de a găsi un loc de muncă, pentru că am nevoie. Nu am spus niciodată nimic despre problemele mele, nu este problema nimănui. Acum lucrez câteva zile pe lună și cu 30 de euro încerc să țin o familie. În aceste zile, toți copiii primesc daruri, în timp ce eu mă rog lui Dumnezeu cel puțin să fiu capabil să le ofer ceva de mâncare copiilor mei… Despre cadouri nu îndrăznesc să vorbesc, pentru că nu am această şansă. Nu cer nimănui nimic, mi-ar plăcea doar un loc de muncă, pentru a-mi susține familia. Un Crăciun fericit și călduros tuturor. Yuri”, a scris românul pentru publicaţie.

Iată prin ce a trecut Yuri în urmă cu două luni:

Bătut pentru încercarea de a proteja mediul. S-a întâmplat sâmbătă, 20 octombrie, la ora 18. Două mașini, în întuneric, pline de saci de deșeuri, au oprit lângă un parc din via Scagliosi, zona verde Fiumara Fiumicino, în zona unde se varsă Tibrul în mare. O oprire foarte scurtă, timpul pentru a descărca sacii cu mizerie. Dar acolo se afla Yuri, zidar român de 42 de ani, care împreună cu locuitorii din cartier tăia iarba și curăța, pentru ca să se joace copiii în siguranță.

«Ce faceți?», a strigat el la cei din mașini. «Acesta este un parc, ne străduim să îl păstrăm curat, de ce aruncați aici deșeurile? Nu se abandonează pe stradă, mergeți la depozitul ecologic», a strigat Yuri, ținând telefonul în mână pentru a fotografia mașinile. Cuvintele și gestul au declanșat agresiunea: cel puțin 7 persoane, toți bărbați, l-au luat la bătaie. Românul, care locuiește de mult timp în Fiumicino împreună cu soția și copiii săi, a fost lovit la cap și a amețit, apoi a primit lovituri până când a căzut la pământ, iar telefonul său mobil a fost distrus.

“L-am văzut de la distanță – a povestit Remo Stefanelli, pompier în retragere și președinte al delegației Fiumicino a Apărării civile – l-am ajutat imediat, era plin de sânge. Când m-au văzut venind cu mașoina și cu luminile intermitente, atacatorii au scăpat. Am încercat imediat să-l ajut pe Yuri, îl cunosc bine, e pe cale să se alăture asociației noastre și știu cât de mult îi pasă de parc. A fost chemată ambulanța care l-a transportat pe român la spitalul Grassi din Ostia, unde a fost tratat și externat cu un prognostic de vindecare de 13 zile.”.

Locuitorii din zonă au organizat o ședință pentru a vorbi despre deteriorarea situației și problemele din cartier.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cosenza, incendiată mașina unei familii de români, pompierii au găsit o sticlă cu benzină în apropiere

Italia, bani murdari din accidente, româncă înșelată cu peste jumătate de milion de euro, implicați doi avocați români