in

Viterbo/ Costică Argint condamnat la patru ani de închisoare

Pe 31 ianuarie, Tribunalul din Viterbo l-a condamnat pe Costică Argint pentru şantaj, la patru ani de închisoare şi o amendă de 900 de euro, precum şi interzicerea  exercitării oricărei activităţi publice pe perioada executării pedepsei.

Argint (de 56 de ani) este acuzat că ar fi şantajat un comerciant din Viterbo, care a depus o plângere penală împotriva lui, în 2007.

Omul de afaceri a povestit anchetatorilor că a început o afacere împreună cu un alt italian, C.G., de 36 de ani. Afacerea nu a mers bine, iar C.G. care investise iniţial  20.000 de euro, i-ar fi solicitat fostului asociat 56.000 de euro.

În acel moment ar fi intervenit Costică Argint, care ar fi încercat să-l convingă pe comerciant să facă rost de suma pretinsă, ameninţându-l în repetate rânduri.

"Te împuşc în genunchi"

Prima oară, Argint s-ar fi prezentat la magazinul soţiei victimei, încercând să o sperie. Apoi l-a obligat pe bărbat să-i dea o primă tranşă de 500 de euro, arătându-i un glonţ şi spunându-i “Îl vezi? Cu astă te împuşc în genunchi”.

Ameninţările şi şantajul ar fi continuat de-a lungul a câteva luni, timp în care comerciantul încerca să amâne plata, sub ameninţările repetate ale românului, şi s-a adresat poliţiei, povestind tot ce i se întâmplă.

Dosarul "Serghei"

Ca probă, în cadrul procesului, au fost aduse şi transcrierile conversaţiilor dintre cei doi, interceptate de către anchetatori în dosarul numit chiar după porecla lui Argint, “Serghei”.

Costică Argint îl ameninţa pe italian cu fraze de tipul: “Îţi iau capul şi ţi-l fac bucăţi”.

Argint, împreună cu C.G. au fost arestaţi în februarie 2008. Italianul a fost deja condamnat cu procedura abreviată, iar Costică Argint s-a prezentat în aulă doar acum, pentru ultima audienţă la proces.

Argint: "Sunt nevinovat"

Românul a respins acuzaţiile aduse, susţinând că este nevinovat: “Poliţia mă descrie ca un fel de şef de clan, implicat în şantaj şi prostituţie, dar eu nu ştiu nimic despre asta, nu am venit în Italia să mă ţin de infracţiuni”.

Judecătorii nu au fost convinşi de declaraţiile şi apărarea românului, considerându-l vinovat şi aplicându-i o pedeapsă de patru ani şi jumătate de închisoare.

Condamnat în România

În aprilie 1997, Argint a fost condamnat pentru ultraj contra bunelor moravuri, după ce ar fi intrat într-un bar din comuna vrânceană Găgeşti, ar fi distrus mai multe bunuri şi ar fi rănit grav două persoane.

Azil politic în Italia

În acelaşi an, în timpul procesului, bărbatul ar fi fugit din ţară în Italia, iar ȋn 2006, a reuşit să obţină statutul de azilant politic în Italia, unde se prezenta drept “Lider al Asociaţiei romilor refugiaţi politici din Italia”.

Extrădat în România

Costică Argint a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare. Arestat în decembrie 2009 în Italia, a fost extrădat în România, pentru a-şi executa pedeapsa.

Judecătoria din Focşani a acceptat o cerere de eliberare condiţionată înaintată de avocatul lui Argint, pe 2 martie 2011.

Costică Argint a fost eliberat din închisoare pe 8 martie 2011 şi s-a întors în Italia.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românii acuzaţi că l-au omorât în bătaie pe Walter Allavena au fost condamnaţi la 9 ani de închisoare

Soluţia lui Giovanni Sartori pentru imigranţi: Cetăţenia italiană- drept “revocabil”