in

„Suntem născuţi în România, dar vrem să murim în Italia”

Iată scrisoarea ca un strigăt de durere a lui Cristinel Udrea, fost poliţist la Craiova, care a emigrat din România din cauza crizei, mai întâi în Spania, apoi în Italia. Are 42 de ani şi locuieşte la Trigolo, provincia Cremona (Lombardia). Soţia sa, Anişoara şi cei doi copii, Iulian şi Marius au rămas în ţară. Are nevoie de un loc de muncă.

Foto: Familia Udrea vrea să trăiască în Italia

„Suntem o familie onestă, nu am avut niciodată probleme cu legea, muncind de mai mult de 20 de ani – eu din 1988 şi soţia din 1990. În anul 2007, în disperare de cauză, mi-am dat demisia din cadrul Poliţiei Comunitare Craiova, plecând să muncesc în Spania. În decembrie 2008, din cauza crizei, am rămas fără loc de muncă, fiind nevoit să părăsesc Spania şi să mă întorc în România.

Au urmat doi ani şi jumătate de frustrări şi neîmpliniri, din această cauză hotărându-mă definitiv şi ireversibil să fac tot ceea ce îmi stă în putinţă pentru a începe şi construi o nouă viaţă, într-o nouă ţară, într-un STAT DE DREPT.

Într-un astfel de stat de drept (de ex. Spania, Italia, etc.), dacă eşti un om integru şi onest, muncind, vei avea parte de un trai decent. În România am avut parte numai de umilinţe şi dezamăgiri deoarece aici domneşte capitalismul sălbatic!

Simţim tot mai acut faptul că nu mai aparţinem acestui stat! Până în 1989 am trăit în lagărul comunist, iar dupa 1990 trăim în lagărul „românist”!

Regret cât voi trăi faptul că nu am plecat în Europa din anii ’90, irosindu- ne cel puţin 20 de ani de viaţă în România, şi, din păcate, viaţa este foarte scurtă!

Noi suntem dezamăgiţi de statul român, stat format din politicieni care nu mai au niciun respect faţă de cei care i-au ales, s-au îmbogăţit fără măsură din furtul banului public şi prostesc în continuare poporul. Pe mine m-au prostit o singură dată: în 1996, când am votat CDR şi pe Constantinescu. Am crezut atunci că vine „Schimbarea” în România. A fost prima şi ultima oară când am votat în România.

Ţara, România, în esenţa ei (istorie, tradiţii, folclor, cultură, spiritualitate, etc.) o vom iubi cât vom trăi şi va avea un loc special în inimile noastre. Din păcate, în România, cea mai ascultată muzică este maneaua, cele mai citite ziare sunt Click, Ciao, Can-Can şi alte asemenea mizerii, iar cele mai vizionate emisiuni sunt cele de scandal şi mahala.

Asta spune multe despre poporul român, popor care într-o mare măsură îşi merită conducătorii.

Este trist faptul că mulţi alţii sunt nevoiţi să sufere acest calvar românesc! Cred că aveţi şi dvs. cunoştinţă despre studiul social care relevă faptul că 42% dintre români cred că Soarele se roteşte în jurul Pământului. Aceşti cetăţeni votează politicieni – prin urmare situaţia României nu este deloc surprinzătoare!

Mare ghinion am avut să ne naştem în România acestor timpuri, să fim contemporani cu cei care care au guvernat ţara în ultimul timp. Sunt sigur că, din nefericire, situaţia României va fi gravă multe decenii de acum încolo!

Eu am stat ca ignorantul să lucrez pentru statul român! Prostia se plăteşte!

Mulţi români pleacă în Europa ca să muncească şi apoi să se întoarcă în ţară. Alţii vin pentru a comite infracţiuni. Astfel de elemente trebuie eliminate din societate!

În concluzie, în iulie 2011 am plecat din nou în Spania, deşi nu aveam nicio siguranţă că îmi voi găsi ceva de muncă, pentru a-mi putea câştiga existenţa.

Din păcate, imediat ce am ajuns, guvernul spaniol a pus în practică o lege care restricţionează accesul cetăţenilor români pe piaţa de muncă spaniolă, consecinţă fiind faptul că mi-a fost imposibil să reuşesc ceva notabil, prin urmare fiind obligat să renunţ la orice plan legat de Spania. În disperare de cauză, din ianuarie 2012, m-am hotărât să vin în Italia, în Trigolo, unde locuieşte un prieten din copilărie, stabilit aici cu familia, pentru tot restul vieţii.

Problema capitală rămâne cea privind găsirea unui loc de muncă. Vă rog din suflet să mă ajutaţi în privinţa găsirii unui loc de muncă în orice domeniu de activitate şi în orice zonă, în ideea de a lucra eu în primă fază, iar după un timp să reuşesc să-mi aduc şi familia! Sper ca la dvs. să găsesc înţelegere şi generozitate deoarece aveţi mult mai multe cunoştinţe decât mine, în Italia.

Eu îmi doresc să ne stabilim permanent aici, să muncim şi să trăim până la capătul vieţii în Italia, cu timpul, să devenim cetăţeni italieni, făcând parte cu mândrie şi onoare dintr-o naţiune atât de măreaţă, de renume mondial.

Suntem născuţi în România, dar vrem să murim în Italia!

Locul de muncă este factorul determinant pentru îndeplinirea acestui deziderat! Ajutorul dvs. ar însemna enorm pentru noi!»

Cristinel Udrea, Trigolo (Cremona)

Cine îl poate ajuta pe Cristinel Udrea, îl poate contacta la adresa de email [email protected].

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Suntem solidari” / Comunitatea din Londra adună ajutoare pentru românii afectați de ninsori

Raport îngrijorător: În satele din România, un copil din trei este malnutrit