in

PMP e convins că noua lege privind votul din diaspora este o ”victorie uriașă pentru românii din Diaspora”

COMUNICAT DE PRESĂ

Victorie uriașă pentru românii din Diaspora!

Dezbaterile în Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea, modificarea și completarea propunerilor legislative în materie electorală privind votul din diaspora au continuat și astăzi, finalizându-se cu un proiect de lege care va merge spre dezbatere la comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților și ale Senatului, urmând votul în plen.

PMP a purtat o victorie uriașă în ceea ce privește acceptarea majorității amendamentelor depuse care, de altfel, se regăsesc și în alte proiecte de legi aflate deja în dezbatere în Parlamentul României.

Printre propunerile PMP care au fost acceptat astăzi se află un amendament foarte important care va impune Ministerului Afacerilor Externe să ceara, înainte de data alegerilor, ministerului de resort din fiecare stat in care se află comunități de români, numărul cetățenilor români care își au domiciliul, reședința sau altă formă de înregistrare în statul respectiv, împărțit pe pe zone administrativ-teritoriale.

De asemenea, PMP a solicitat și amendamentul a fost acceptat, ca în ziua alegerilor, un reprezentant al secției de votare să constate numărul cetățenilor români aflați la coadă în fața secțiilor de vot și, în funcție de acesta, să prelungească ora alegerilor până la ora 24. Tot o propunere a PMP acceptată astăzi este și votul anticipat de 3 zile și votul prin corespondență.

În ședința de astăzi au fost dezbătute Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, Legea nr. 288/2015 privind votul prin corespondenţă și Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente.

Doru Petrişor Coliu, Deputat Circumscripţia electorală nr. 43 – Diaspora

Înscrie-te pa pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Succes imens pentru Claudiu Stănășel la Prato: a fost ales VICEPREȘEDINTE al Consiliului Local. ”Scrie istorie în diaspora românească din Italia”

Sechestrați în propriile curți după asfaltarea unui drum: «Ne-au construit un zid de un metru şi jumătate în faţa porţilor»