in

Sardinia/ Atentat incendiar asupra unui local condus de două românce

Un alt atentat incendiar în Sardinia: victimele sunt două surori românce, proprietarele unei discoteci din localitatea Cagliari, „Disco Club Mojito”. În după amiaza zilei de 29 aprilie nişte necunoscuţi au dat foc localului, situat într-o zonă liniştită a oraşului. Din fericire, pagubele materiale au fost minime, iar româncele au decis să deschidă localul la numai câteva ore de la atentat. „Suntem străine, e drept, dar respectăm legea şi nu ne lăsăm intimidate”, a spus Daniela Bălan,  56 de ani, proprietara localului.

Alarma a fost dată de vecini, care au văzut intrarea în local cuprinsă de flăcări, în jurul orei 16,  şi au chemat pompierii. Intervenţia rapidă a echipajului a împiedicat extinderea incendiului în incinta localului. Flăcările au distrus doar parţial intrarea în local şi zidul clădirii, deşi atentatorii, înainte de a da foc, au lăsat să se scurgă în incinta discotecii o cantitate considerabilă de lichid inflamabil. Martorii au declarat că au văzut doi indivizi îndepărtându-se de la locul faptei.

Daniela Bălan a declarat presei locale că ea şi sora ei, M.K., de 42 de ani, nu se vor lăsa intimidate de atac: „Sora mea locuieşte în Italia de 15 ani şi a venit în Sardinia acum 9 ani, suntem bine integrate. Eu am venit aici acum trei ani, lucrăm cinstit şi nu am făcut rău nimănui, niciodată, de aceea nu acceptăm să ni se facă rău nouă. Anul trecut, ne-au fost jefuite apartamentele, iar în ianuarie hoţii au ăncercat să se strecoare în local. Sfătuite de poliţişti, am amplasat două telecamere ascunse, şi o a treia la vedere. Cei care au dat foc au întors telecamera externă înspre zid, fără a şti că nu era una adevărată. Nimeni nu ne-a ameninţat şi nu am fost victimele unei extorsiuni, vom continua activitatea noastră ca şi până acum”.

Potrivit poliţiei, este al treilea atentat de acest fel din ultimele trei luni în acea zonă a oraşului. Anchetatorii nu exclud ca să fie vorba de o răzbunare a unor angajaţi care au fost concediaţi în urmă cu câteva săptămâni.

Citește și:

Atentate incendiare în toată Italia. Românii, luaţi în vizor

Alte două maşini incendiate: proprietarii sunt români

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Iată controversata statuie a Împăratului Traian, amplasată în centrul Bucureştiului

Sfințirea Pietrei de Temelie a primei biserici ortodoxe române din Piemonte