in

Cutremur de 5.8 grade, şcoli evacuate la Florenţa, Genova, Padova, Bologna

UPDATE Un cutremur cu o magnitudine de 5.8 grade pe scara Richter, cu epicentrul la Mirandola, în regiunea Emilia Romagna, deja grav afectată de cutremurul din 20 mai, a avut loc marţi, 29 mai dimineaţă la ora 9. Seismul, urmat de mai multe replici de peste 5 grade, a creat panică în tot nordul Italiei.

Bilanţul provizoriu este de 17 morţi, dar multe persoane sunt căutate sub dărâmături. Trei muncitori au murit la San Felice, după ce hala în care lucrau s-a prăbuşit peste ei. Două victime la Mirandola, un bătrân la Concordia. A murit şi parohul din Rovereto di Novi, peste care s-a prăbuşit biserica. Preotul încerca să salveze o statuie a Madonei. Două femei au murit la Cavezzo. Corpul unui muncitor a fost găsit sub o hală prăbuşită la Medolla (Modena).

Regiunea Emilia a comunicat că în urma noului cutremur au rămas fără adăpost alte 5.000 de persoane. S-au amenajat alte tabere, oricum insuficiente pentru a face faţă valului de sinistraţi, cei care nu au încăput au mai fost găzduiţi în hoteluri şi chiar în trenuri cu vagoane de dormit. Cele mai afectate localităţi au fost cele deja lovite dur pe 20 mai, în special Mirandola, Finale Emilia şi San Felice sul Panaro. Domul şi biserica San Francesco de la Mirandola s-au prăbuşit.

Cutremurul s-a simţit în tot nordul Italiei, de la Firenze şi Genova până la Milano şi Aosta, fiind închise şcoli, universităţi, oficii publice. Circulaţia trenurilor a fost încetinită, la fel şi circulaţia pe şosele, iar reţelele de telefonie au fost întrerupte o bună bucată de timp.

12:45 Bilanţul oficial provizoriu în regiunea Modena este de 11 morţi, potrivit cotidianului „La Repubblica”. Printre victime sunt şi imigranţi: Kumar Pawan, de 31 anni, originar din Punjab şi marocanul Mohamad Azaar, de 45 de ani. Se caută victime şi în câteva hale industriale din zonele afectate.

11:40 Una din victimele cutremurului este şi parohul bisericii din Rovereto, Don Ivan Martini. Potrivit cotidianului „Gazzetta di Modena”, preotul a fost lovit de o grindă a bisericii, grav afectată de cutremur.

11:17 Muncitor român rănit/ Potrivit publicaţiei Leggo, Laurentin Dănuţ Popa, de 44 anni, a fost rănit la un picior într-o hală din Castelvetro/ Piacenza. El a fost lovit de forme de brînză de tip parmezan, care au căzut de pe rafturi în urma seismului.

Un cutremur cu o magnitudine de 5.8 grade pe scara Richter, cu epicentrul între localităţile Carpi, Medolla şi Mirandola din regiunea Emilia Romagna, deja grav afectate de cutremurul din 20 mai, a avut loc marţi dimineaţă la ora 09:00. O replică de 4.7 grade s-a înregistrat şi la ora 10,27.

Seismul a fost resimţit în tot nordul Italiei. Până la această oră, bilanţul provizoriu este de 6 morţi, potrivit cotidianului La Repubblica.

Mai multe şcoli au fost evacuate de urgenţă la Florenţa, Genova, Bologna şi Padova.

În Emilia Romagna trăiesc 60.000 de români înregistraţi la Evidenţa Populaţiei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Evacuarea avionului Carpatair: „Ne-am aruncat de la doi metri”

Cutremur/ Părintele Meseşan: „Autorităţile îi trimit pe români acasă”