in

Crima de la Tivoli/ Scripcaru şi-a recunoscut fapta

Andrei Scripcaru, românul de 24 de ani, acuzat de uciderea fostei iubite, Claudia Bianca Beucă, din Tivoli, în faţa fiului ei de doar doi ani, şi-a recunoscut fapta, au declarat surse judiciare pentru Gazeta Românească. El a povestit că băieţelul victimei plângea în timp ce mama lui agoniza pe bancheta din faţă a maşinii.

În timp ce Scripcaru se afla în stare gravă la spital, judecătorii au decis validarea arestării sale, în aşteptarea interogatoriului, care a avut loc vineri. Astfel, pe 8 iunie, românul a fost interogat la spitatul Sandro Pertini din capitala Italiei, de către judecătorul pentru anchetă preliminară.

Tânărul, care, potrivit anchetatorilor, s-a rănit cu acelaşi cuţit cu care a fost omorâtă victima, a apărut în faţa judecătorului şi a propriului avocat, în bune condiţii de sănătate, pe propriile picioare. Scripcaru a fost declarat de medicii de la Pertini în afara oricărui pericol, după ce a primit îngrijiri medicale pentru o rană la gât şi alte tăieturi pe corp.

Potrivit aceleiaşi surse, tânărul nu a avut nicio ezitare să-şi recunoască fapta. El a povestit judecătorului, în limba română şi asistat de un interpret, ce s-a întâmplat în seara de 31 mai.

Scripcaru a declarat că era gelos şi că a urmărit-o pe Claudia Beuca la servici, pentru a o convinge să fie din nou împreună. Iniţial, a povestit el, voia doar să o intimideze pe fosta iubită, găurindu-i cu cuţitul cauciucurile de la maşină.

Tânără, la vederea cuţitului, ar fi reacţionat cu violenţă şi atunci Scripcaru şi-a ieşit din fire şi a lovit-o cu arma pe care o avea asupra lui. Totul se întâmpla în interiorul maşinii tinerei. La întrebarea judecătorului unde se afla în acele momente copilul, Scripcaru a răspuns: “pe bancheta din spate a maşinii, plângea”.

După ce a rănit-o mortal pe femeia pe care o iubea, românul a povestit cum a ieşit din maşină, s-a întins pe asfalt şi s-a rănit cu cuţitul.

La sfârşitul înterogatoriului, Scripcaru a fost întrebat dacă mai are de declarat ceva, dar nu a mai vrut să adauge nimic. Nu a spus că-i pare rău de ceea ce făcuse, deşi a recunoscut că îşi dă seama de gravitatea faptei sale.

Înmormântarea Claudiei avut loc pe 6 iunie, la Tivoli. Tânăra a fost însoţită pe ultimul drum de către mama ei, stabilită de mulţi ani în Peninsulă şi de peste 300 de persoane, marea majoritate fiind români. Cortegiul funerar a străbătut centrul oraşului Tivoli, oprindu-se şi în faţa locului unde tânăra a fost omorâtă.

Miruna Cajvaneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Crima de la Aosta, închisoare pe viaţă pentru Puiu Pitica

VIDEO Muzicianul Damian Drăghici, numit consilier de stat pe problemele romilor