in

Juventus Torino, PSG și Bayern Munchen și-au asigurat calificarea în optimile Ligii Campionilor înainte de ultimele două runde. Cine urmează?

Runda cu numărul 4 din grupele Ligii Campionilor (5-6 noiembrie) a fost cea în care am aflat numele primelor 3 formații ce și-au asigurat calificarea în optimile competiției.

Cu o victorie la limită în fața lui FC Brugge (asta după ce parizienii câștigaseră cu 5-0 în Belgia), PSG a acumulat 12 puncte din 12 posibile (10 goluri marcate, zero primite) în Grupa A, astfel că nu mai poate rata calificarea în optimi.

Tot 12 puncte a strâns si Bayern Munchen în Grupa B, înscriind 15 goluri și primind 4. În ultimul meci, bavarezii au trecut lejer de Olympiakos cu scorul de 2-0.

Deși nu a câștigat toate partidele, Juventus Torino este și ea sigură de calificare, cu cele 10 puncte adunate până acum, fiind pe locul 1 în Grupa D, la 3 puncte distanță de Atletico Madrid. În etapa trecută, Ronaldo & co. au câștigat cu 2-1 pe terenul lui Lokomotiv Moscova.

În ciuda faptului că sunt primele echipe ce și-au asigurat calificarea în optimi, cele 3 nu se numără printre principalele favorite la câștigarea actualei ediții a Ligii Campionilor. La majoritatea operatorilor de pariuri sportive online PSG este favorita numărul 3, la o cotă de 7.50, Bayern are șansa a 5-a (cota 10.00) iar Juventus șansa a 6-a (cota 12.00).

Ce echipe au cele mai mari șanse să se alăture celor 3 deja calificate?

Grupa A. Cele mai mari șanse îi aparțin echipei Real Madrid, care are 7 puncte, cu 5 mai mult decât echipa de pe locul 3, Club Brugge. Realul este în revenire de formă si are nevoie de un singur punct în următoarele 2 meciuri, cu PSG și Club Brugge, pentru a merge mai departe.

Grupa B. Din grupa B Bayern Munchen este deja calificată, iar echipa cu cele mai mari șanse de calificare de pe locul secund este Tottenham Hotspur. Tottenham are 7 puncte iar runda viitoare joacă acasă cu Olympioakos, codașa grupei (un singur punct), astfel că finaliștii de anul trecut au șanse mari să meargă în optimi.

Grupa C. În această grupă lupta este strânsă pentru locul 2. Echipa cu șanse uriașe să câștige grupa este Manchester City, care are 10 puncte și se află la 5 puncte distanță de Dinamo Zagreb și Sahtior Donetsk, ambele cu câte 5 puncte, în luptă directă pentru poziția secundă. Cu un singur punct, Atalanta ocupă ultimul loc.

Grupa D. Așa cum spuneam, cea mai titrată echipă de fotbal a Italiei, Juventus Torino, și-a asigurat deja biletul către optimi, acolo unde va fi cel mai probabil însoțită de Atletico Madrid, care este pe 2 cu 7 puncte, în timp ce Lokomotiv Moscova si Leverkusen au câte 3 puncte.

Grupa E.  În grupa E echipele detașate sunt Liverpool, cu 9 puncte și Napoli cu 8 puncte. Aceste două echipe au cele mai mari șanse, chiar dacă Salzburg păstrează o mică speranță de a recupera cele 4 puncte ce o despart de Napoli.

Grupa F. Conform previziunilor, Barcelona si Dortmund ocupă primele poziții, cu 8, respectiv 7 puncte, fiind greu de imaginat că Inter Milano (4 puncte) sau Slavia Praga (2 puncte) pot prinde vreunul din primele două locuri.

Grupa G. În mod oarecum surprinzător, RB Leipzig, echipă fără experiență în UCL, se află pe primul loc, devansând echipe precum Lyon, Benfica sau Zenit St. Petersburg. Dacă pentru Leipzig șansele de calificare sunt foarte mari, bătălia pentru locul 2 este departe de a fi încheiată.


Grupa H. Cea mai echilibrată grupă este grupa H. Exceptând Lille, care are un singur punct, toate celelalte echipe au câte 7 puncte. În ultimele 2 etape lupta va fi una extrem de strânsă între Ajax, Chelsea și Valencia.

Următoarele partide din Liga Campionilor sunt programate în perioada 26-27 noiembrie.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ambasada României la Roma a salvat mai mulți lucrători români ținuți în sclavie de fermieri italieni, carabinierii au descins la mai multe ferme din Macerata

A violat o femeie în vârstă de 70 de ani timp de 11 ore, un periculos violator în serie arestat la Milano