in

O echipă de fotbal din Italia se mândrește cu portarul român: «Ștefan, un profesionist printre amatori…»

A jucat fotbal la tineret la Ceahlăul Piatra Neamț, dar a emigrat în Italia, unde se afla mama sa. După ce a trecut e la mai multe echipe italiene, acum este portarul echipei ASD Maglianese, din Magliano Sabina, lângă Roma. Il Messaggero scrie despre el că este „un mare portar” cu care echipa sa se mândrește.

Este vorba de Ștefan Condur, 33 de ani, născut în Piatra Neamț. Locuiește împreună cu familia sa în Orte și a apărat, la inceputul carierei sale, porțile mai multor echipe românești și după mutarea în Italia, a mai multor formațiuni cunoscute din Lazio și Umbria.

Experiența acumulată în echipe de diferite categorii, pasiunea înnăscută pentru fotbal, talentul natural și atletismul, încrederea pe care o insuflă coechipierilor caracterizează personalitatea acestui mare portar, scrie „Il Messaggero”. Ștefan a fost esențial în echipă, într-un campionat la un nivel foarte ridicat, contribuind „într-un mod decisiv” la menținerea în categoria Promozione a echipei din Magliano Sabina, antrenată de Massimo Lucà.

«Am început să joc portar la echipa de tineret Ceahlăul Piatra Neamț, echipa din prima ligă a campionatului românesc.”, a povestit Ștefan Condur.

«Din păcate, s-a întâmplat ceea ce n-aș fi vrut niciodată: în timp ce mă pregăteam în echipa Primăvara și trebuia să plec în cantonamentul de iarnă, am suferit o leziune la genunchi. Aveam șaptesprezece ani și a trebuit să stau pe tușă tot sezonul tușă tot sezonul».

A fost o recuperare pozitivă?

«Da, când m-am întors pe teren, echipa a decis să mă trimită în împrumut echipei Cetatea Târgu Neamț, seria C românească, unde am avut șansa de a mă recupera în cel mai bun mod.»

Apoi a venit punctul de cotitură al transferului în Italia?

«Când aveam 24 de ani am decis să mă alătur mamei mele în Orte și am jucat în Promozione cu echipa din acest oraș timp de două sezoane.»

Apoi alte echipe din Italia Centrală?

«M-am mutat la Canepina (Promozione) timp de cinci luni si apoi cu GM 10 Guardea Montecchio (Promozione / Eccellenza). Din nefericire am suferit ruptur ligamentului cruciat, fiind forțat la o perioadă de inactivitate, iar după recuperare am jucat doua sezoane cu Giove. De doi ani sunt la Maglianese.»

La Maglianese ai obținut satisfacții?

«În acest an am jucat un campionat frumos și dacă am fi avut atitudinea pozitivă de la sfârșitul sezonului, chiar și în unele meciuri anterioare am fi putut câștiga primul loc, deoarece echipele mari – ca să spunem așa – le-am bătut.»

Massimo Lucà, antrenorul ASD Maglianese, a declarat: «Ștefan este în al treilea an cu noi. Pe lângă faptul că e un portar bun (angajamentul său în timpul antrenamentelor este un exemplu pentru toată lumea, un adevărat profesionist!), este o persoană mare iubită de întregul grup de jucători și toți membrii societății. Acum este mult mai mult între noi decât o relație antrenor-jucător!»

Giulio Di Antonio, antrenorul portarilor de la ASD Maglianese: «Ștefan, un profesionist printre amatori…»

Un român poate deveni campion național de dans sportiv în Italia. ”Fac dans de când am început să mă ţin bine pe picioare”

70 de medalii obţinute de sportivii români la Verona. Artele Marţiale pot salva România

Italia, cetăţenie sportivă, legea a ajuns la Senat

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Italia, povestea unei asociații născute înainte de ’90: amintiri din vremea Cortinei de Fier, căsătoria cu un italian în vremea Securității

Coșmarul de pe navele refugiaților. Poveștile dramatice ale imigrantelor, abuzuri sexuale și sarcini nedorite