in

Pianista Mihaela Ursuleasa a fost înmormântată la cimitirul Bellu din Bucureşti

Cunoscuta pianistă româncă Mihaela Ursuleasa, decedată pe 2 august la Viena, a fost înmormântată vineri dimineaţă la Bucureşti. Ceremonia de înmormântare  a avut loc în capela cimitirului Bellu din capitală. Pianistei i-a fost conferit post mortem Ordinul Naţional, Serviciul Credincios în Grad de Ofiţer.

Decoraţia i-a fost acordată în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru cariera artistică de excepţie şi contribuţia la afirmarea şcolii muzicale româneşti în străinătate. Militarii de la regimentul de Gardă şi Protocol Mihai Viteazul au dat onorul prin trei salve de foc.

Mihaela Ursuleasa, una din cele mai cunoscute şi apreciate pianiste la nivel mondial, a murit la 33 de ani, la Viena, din cauza unei hemoragii cerebrale.

Ea s-a născut în 1978 la Braşov, începând să cânte la pian de la vârsta de 5 ani. La 13 ani, talentul ei a fost remarcat de dirijorul italian Claudio Abbado, datorită căruia a obţinut o bursă de studii la Conservatorul din Viena.

În 1995 a câştigat prestigiosul concurs internaţional de pian "Clara Haskill", decernat din doi în doi ani în Elveţia, care i-a adus recunoaşterea internaţională.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

MAE face recensământul românilor din străinătate

Ultimatum din diaspora către guvernanţi: “Vrem să fim trecuţi pe listele electorale!”VIDEO