in

Bijutier torturat şi jefuit în 2008, presupusul asasin prins în Spania

Pe 3 august a fost arestat la Bilbao, în Spania, Robert Georgian Nicolau, de 30 de ani, căutat de peste doi ani pentru uciderea bijutierului Francesco Lenzi. A fost prins şi arestat, şi datorită colaborării Interpolului, de carabinierii de la unitatea din Ostia.

Nicolau va fi extrădat în Italia în zilele următoare. Nicolau era ascuns la Bilbao în casa unor conaţionali din Galaţi şi pentru a nu trezi bănuieli a încercat să-şi refacă o viaţă “normală” efectuând mici munci. Investigatorii au ajuns la el prin intermediul anchetelor asupra unor cunoscuţi şi rude.

Când s-au dus forţele spaniole de ordine să-l aresteze, în urma unei rogatorii internaţionale emisă de procuratura din Roma, a încercat să se dea drept altă persoană, însă amprentele digitale i-au confirmat identatea.

Lenzi, de 56 de ani, a fost asasinat pe timpul unui jaf comis de o bandă de români pe 25 noiembrie 2008 în vila sa din Axa, cartier din Acilia, lângă Roma. Jefuitorii au intrat în vilă cu complicitatea îngrijitoarei românce. Înainte de a fi ucis cu un glonţ în cap, bijutierul a fost legat şi torturat pentru a dezvălui combinaţia seifului cu bijuterii şi ceasuri. Prada a fost de peste 2 milioane de euro.

Anchetele carabinierilor de la Nucleu investigativ al Grupului din Ostia au permis identificarea componenţilor grupului, cărora Curtea cu Juri din Roma le-a dat pedepse foarte grele.

Odată cu arestarea lui Nicolau urcă la 6 numărul persoanelor care au sfârşit cu cătuşele la mâini pentru asasinarea bijutierului. Continuă anchetele militarilor pentru găsirea ultimului căutat.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Garda de finanţe controlează “badantele” care nu-şi declară venitul la fisc

Ramona Bădescu vrea să aduca trupa „Ricchi e Poveri” în România