in

Garda de finanţe controlează “badantele” care nu-şi declară venitul la fisc

Venituri nedeclarate la fisc în valoare de 310.000 de euro. Acesta este bilanţul total al controalelor efectuate de Garda de Finanţe din Borgo San Lorenzo, în provincia Firenze, asupra a unsprezece îngrijitoare care lucrează în zonă, scrie Ansa.

Femeile (opt din România, una din Polonia, una din Azerbaidjan şi una din Georgia) au omis să declare compensaţiile încasate în mod regulamentar în urma activităţii de îngrijire a bătrânilor.

Acesta este rezultatul unui prim eşantion de controale care a permis să se releve o răspândită evaziune în sectorul asistenţei domestice.

“Nu ştiam că trebuia ceva plătit”, aceasta este fraza care li se repetă oamenilor de la Garda de Finanţe cu titlu de justificare. Pe baza celor explicate de cei de la Garda de Finanţe, veniturile reale ale îngrijitoarelor au fost reconstituite “corelând compensaţiile încasate de acestea şi certificatele eliberate de persoana asistată, care este asimilabilă angajatorului”.

În acest fel s-a stabilit că, în faţa compensate iilor plătite în mod regulamentar de angajatori şi documentate de plăţile la Inps şi de declaraţia substitutivă a formularului Cud, femeile ar fi omis să prezinte declaraţie fiscală.

Jumătate dintre îngrijitoarele cărora li s-au făcut procese verbale de către Garda de Finanţe deja îşi reglementează situaţia cu fiscul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ultimatum din diaspora către guvernanţi: “Vrem să fim trecuţi pe listele electorale!”VIDEO

Bijutier torturat şi jefuit în 2008, presupusul asasin prins în Spania