in

Merkel şi Barroso, la Bucureşti. Capitala, paralizată de congresul PPE şi lansarea candidaţilor USL

Bucureştiul este paralizat de evenimente politice. 24 de şefi de state şi guverne din Europa şi peste o mie de delegaţi s-au reunit la Palatul Parlamentului, la Congresul Partidului Popular European, unde îşi vor alege noua conducere. În paralel, liderii Uniunii Social Liberale organizează, tot azi, cel mai mare miting electoral din ultimii ani. Peste 70.000 de social – democraţi şi liberali vor umple Arena Naţională, ca să îi vadă pe candidaţii USL la alegerile din 9 decembrie.

Liderii Partidului Popular European, în frunte cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy sau liderul grupului PPE din Parlamentul European, Joseph Daul, alături de 24 de şefi de state şi guverne, peste o mie de delegaţi se află pentru două zile în Capitală. Dezbaterile politice şi alegerea conducerii PPE sunt găzduite de Palatul Parlamentului.

Lucrările congresului au început cu discursuri de deschidere ale preşedintelui partidului, Wilfried Martens, şi liderului grupului PPE, Joseph Daul, precum şi de bun-venit ale liderilor PDL Vasile Blaga, Theodor Stolojan şi preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor. De asemenea, Merkel, Barroso, Martens şi Băsescu sunt pe lista vorbitorilor

Deloc întâmplător, Crin Antonescu şi Victor Ponta au convenit să lanseze candidaţii USL pentru alegerile parlamentare în aceeaşi zi cu Congresul aliaţilor europeni ai celor de la PDL. 70.000 de oameni sunt aşteptaţi în această seară la Arena Naţională.

Organizarea evenimentului va costa USL-ul peste o sută de mii de euro, bani în care este inclusă şi închirierea arenei. Liviu Dragnea de la PSD şi Relu Fenechiu de la liberali s-au ocupat de organizare.

Filialele judeţene ale partidelor din USL trimit la Bucureşti sute de autocare cu simpatizanţi. Oamenii vor intra la fel ca la un meci de fotbal, în baza unui bilet. Nu au voie să fumeze şi nici să mănânce seminţe.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Spânzurat la stadion, meciul nu se anulează

Înecat la Marina di Carrara